Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Брокер разказа за имотите на Путин във Франция! (снимки и видео)

Куротът Биариц е притегателно място за руските олигарси

 

Агнесе Томсоне е работила 10 години като агент по недвижими имоти в елитния френски курортен град Биариц, разположен на атлантическото крайбрежие в близост до испанската граница. Тя сподели информация с Кас Яунс за имоти, свързани със семейството на Путин.

 

Биариц е елегантен град в югозападна Франция, желана дестинация за милионери и знаменитости. От 19 век това място се превръща в популярен курорт. 

 

Агнесе твърди, че именно там се намират вилите, свързани с Путин.

 

Една от тях е собственост на Артур Очеретни, настоящият съпруг на бившата съпруга на руския президент Людмила. През декември 2013 г., шест месеца след развода на Путинови, на името на Очеретни е регистрирана вила на стойност 5,3 милиона евро. Намира се в квартал Англет, недалеч от вилата на дъщерята на Путин.

 

"В Биариц  името на Путин се свързва с имоти на стойност около 10 – 15 милиона евро", казва Томсън. Невъзможно е да се стигне до тук инкогнито.

 

„През 2010 или 2011 г., когато току-що започнах работа в баската агенция BARNES Cofe, един ден при нас дойде висок красив рус мъж на около 45 години, който говореше английски. Той попита какви елитни имения се продават в Англет - един от престижните райони на Биариц“, описва имота брокерът.

 

На клиента беше предложена вила с изглед към океана и голф игрище в стил арт деко.

 

"Триетажна къща, красиво стълбище, цена - 5 милиона евро. Към момента на получаване на мандата за продажба вилата беше в доста занемарено състояние - стари килими и отвратителни кафяви щори", спомня си Томсоне.

 

Човекът разгледал и закупил вилата. Транзакцията е платена чрез Сбербанк, без заем. 

 

 

"По-нататък участвахме като посредници в ремонта, обявихме търг за архитектурна дейност. Спечели известен в местните среди архитект, който обаче се хвана за главата, когато разбра какъв точно ремонт иска новият собственик :

„Ще живеем тук с жена ми и детето ми. Искаме всичко - от Versace и огромен кристален полилей от пода до тавана. "Тогава не знаехме, че това е новият съпруг на бившата съпруга на руския президент Артур Очеретни", продължава Агнесе.

 

На въпроса как е получил такива средства - пет милиона евро за покупката, още три милиона за ремонт и всичко това без заем - клиентът отговори, че е голям бизнесмен в недвижимите имоти в Москва.

 

Преди време Агнесе била приятелка на семейството на един от нейните бивши клиенти, успешен руски предприемач, който се движел в тези среди. Той обаче споменал, че не познава такъв "колега" от Москва. По-късно той свързва всички нюанси и разбира, че този богат клиент е не друг, а новият мъж на бившата съпруга на Путин.

Вторият съпруг на Людмила Путина Артур Очеретни

Междувременно грандиозния ремонт на имота предизвиква протести на местните - изкопани са борове, растящи в дюните. Докато текат ремонтите във вилата, бившата съпруга на Путин се появява там и по-специално е забелязана на представление на известната балетна трупа Malandain Ballet Biarritz. 

 

През 2020 г. обаче Людмила напуснала имота и повече не се появява там. В момента ремонтът е "замразен" заради нападението на Русия срещу Украйна и не се знае кога ще продължи.

 

Смята се, че дъщерята на Владимир Путин, Екатерина Тихонова, също има недвижими имоти в Биариц. Точният собственик е неизвестен, но градината и басейнът се виждат ясно от съседната къща. 

 

 

 

Именно от там папараци успяха да направят снимка на Тихонова, която се плиска в басейна, а въпросната снимка бе публикувана в пресата. Оттогава собствениците вече не се виждат там, но вилата все още не е продадена.

 

Миналата година пък украинец проникна в къщата на Катя и направи видео (виж по-долу). Вижда се, че имотът е изоставен и изглежда, че не се охранява. Гражданинът успя дори да развее украинският флаг от верандата на имота.

 

Агнесе Томсоне обаче разглежда имота на Людмила Путина като противоречив:

 

„Била съм в тази къща. Перфектно проектирана и луксозна, всичко е декорирано с вкус. Триетажна къща, всеки етаж е 100 квадратни метра, два огромни балкона с изглед към океана, стилна кула, сутерен с оборудвано перално помещение и фризерна стая.

Всичко е от най-висока класа, дизайнерски мебели, паркет, стаи за персонала. Земята не е достатъчна - 700 или 800кв.м.

Има обаче един съществен недостатък - къщата се намира на първа линия до океана и има опасност вилата да потъне под вода. Според местните власти тази заплаха е съвсем реална.

Ако не вземем предвид риска от ерозия на бреговата ивица, цената на вилата може да бъде 5 милиона евро. Въпреки това, при сегашните обстоятелства, човек може да се опита да я продаде за милион и половина евро и да се надява, че кметството ще се погрижи за укрепването на брега“, заключава Агнесе Томсоне пред Delfi.lv

 

Междувременно през февруари стана ясно, че семейство Очеретни продава и двата си апартамента в луксозния жилищен комплекс Lomas del Rey, разположен в курортния град Марбея в Южна Испания. Цената на двата имота е 2,2 млн. евро.

 

Причината бяха опасенията от попадане под санкциите на Европейския съюз. Бившата съпруга на Путин вече е включена в санкционния списък на Великобритания, но ЕС вече излезе с десети пакет санкции срещу Русия заради нападението и окупацията в Украйна.

 

Людмила се разведе с Владимир Путин през 2013 г., но има подозрения, че руският президент продължава да я финансира. Имотите в Испания бяха закупени от Очеретни през 2011 и 2014 г., малко преди да се ожени за Людмила и са регистрирани на негово име.

 

Това са два апартамента с площ от 229 и 405 кв.м. Според "El Mundo" за да плати покупката, Очеретни получил ипотечен кредит от една от испанските банки.

 

Покупката на испански недвижим имот на стойност над 500 000 евро дава право на чужденци да получат разрешение за пребиваване в Испания, първоначално временно - за една година, а след това постоянно, писа "Сега".

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза