Меню

Избрани новини

Звездите

Черен печат за Киркоров! Певецът получи петгодишна забрана за влизане в бивша руска република!

Санкцията е заради подкрепата на руската окупация в Крим

 

Руският изпълнител Филип Киркоров (53) няма да може да влезе в Литва в продължение на пет години. 

 

Миналата седмица литовското Министерство на вътрешните работи, Департамент по миграцията, по искане на Министерството на външните работи, добави естрадната звезда към списъка на нежеланите в Литва лица. Забраната за влизане в страната за певеца е в сила от 19 януари.

 

"Оправдаващите публично окупацията на Крим изпълнители не трябва да бъдат толерирани в никоя демократична държава. Ние имаме недвусмислена позиция по въпроса за такива изпълнители, така че нямаше съмнение относно включването на Киркоров в списъка на нежеланите лица в Литва", заяви вътрешният министър Агне Билотайте.

 

 

 

В навечерието на 18 януари министърът на външните работи на Литва Габриелиус Ландсбергис поиска да добави гражданина на Руската федерация и България Филип Киркоров в националния списък на чужденците, на които е забранено влизането в страната, като посочи, че този добре познат изпълнител с многократните си посещения в Крим „умишлено отрича териториалната цялост и суверенитета на Украйна и по този начин незаконно оправдава агресивните действия на Руската федерация. "

 

Според Ландсбергис участието на Киркоров в концерти в Крим "значително уврежда националната сигурност на Литва". Министърът обеща, че Вилнюс ще извършва системна оценка на всички лица, които Русия "се опитва да използва за популяризиране на външната си политика и да повлияе на жителите на Литва".

 

 

Дискусиите за разширяването на "черния списък" възникнаха в Литва, след като стана ясно, че субсидии за провалени културни събития са разпределени на литовски компании, планиращи концерти на руските изпълнители Филип Киркоров и Михаил Шуфутински.

 

За никого не са тайна близките отношения на Киркоров с властта и конкретно с президента Путин, който дори награди българският арменец с високо отличие – орден за принос към културата.

 

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза