Меню

Избрани новини

Звездите

И съдът не помогна: Киркоров все още не може да влиза в Литва!

Черният печат е заради многократните му посещения в анексирания Крим

 

Главният административен съд на Литва отхвърли жалбата на близкия до руския президент Владимир Путин изпълнител Филип Киркоров относно забраната за влизане в Литва.

 

„Решението на първоинстанционния съд остава непроменено“, заяви говорител на съда пред BNS. Това решение е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

На 14 юни Окръжният административен съд във Вилнюс отхвърли жалбата на руския изпълнител и потвърди решението на Департамента по миграция за забрана на влизането му в Литва за пет години. 

 

Филип Киркоров обжалва това решение и поиска да отмени становището на Вилнюския окръжен административен съд и да приеме ново - да отмени забраната на Департамента по миграция.

 

Окръжният административен съд във Вилнюс заключава, че отделът по миграция е имал основание да признае, че естеството на действията на жалбоподателя му позволява да установи заплаха, която той представлява за сигурността на държавата. 

 

 

Според съда, литовското министерство на външните работи в писмо до Министерството на миграцията посочва, че Филип Киркоров е популярен руски изпълнител и продуцент, който поради активната си концертна и организационна дейност влияе върху различни слоеве на обществото в Русия и други бивши съветски държави.

 

Освен това, концертната му дейност в чужди държави открито се нарича от руските официални лица инструмент на „меката сила“ на тази страна. Киркоров беше включен в "черния списък" по искане на Министерството на външните работи на Литва

 

Според външния министър Габриелус Ландсбергис, този известен изпълнител с многократните си посещения в анексирания Крим „умишлено отрича териториалната цялост и суверенитета на Украйна и по този начин незаконно оправдава агресивните действия на Руската федерация“. 

 

Според Г. Ландсбергис участието на Филип Киркоров в концерти в Крим „значително уврежда националната сигурност на Литва“.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза