Меню

Избрани новини

Звездите

Баришников към Путин: "Ние донесохме повече чест на руския свят от всичките ви оръжия!"

Михаил Баришников се обърна към президента с отворено писмо

 

Световноизвестният балетист Михаил Баришников изпрати отворено писмо до Владимир Путин в отговор на блокирането на сайта Истинска Русия.

 

Организацията "Истинска Русия" е основана от Баришников след руската инвазия в Украйна, към него се присъединяват писателя Борис Акунин и икономиста Сергей Гуриев.

 

Целта й е да помогне на украинските бежанци. 


Наскоро сайтът на проекта беше блокиран в Русия, на което Михаил Баришников отговори с писмо до президента на Руската федерация. Ето текста изцяло и без промени:

 

Господин президент,

От уплаха вашите дворяни наредиха да блокират нашия уебсайт - уебсайта на Истинска Русия. Страхът им е разбираем. Той ни дава увереност, че сме прави.

Както и преди, когато в моето детство вашите тънковрати предшественици възлагаха на мен, син на руски офицер в Латвия, ролята на окупатор, тя не ми прилегна. 

Научих латвийски език и от 26-годишна възраст, отхвърляйки завинаги ролите, възложени от вашите учители, вече почти половин век живея като човек от свободния свят! 

И още ме наричат руснак. Наричат моя приятел Борис Акунин руски писател, а Сергей Гуриев – руски икономист. Хора като нас донесоха повече чест на руския свят от всичките ви неточни високоточни оръжия.

Вашият руски свят - светът на страха, светът, който гори учебниците по украински език - няма да съществува, докато сме ние, ваксинирани в детството срещу тази чума. 

Нашият свят ще съществува - въпреки всичките ви блокирания. Ние знаем как да запазим ценностите на нашия руски свят. И вашият свят, ако не се събуди, ще умре от страховете си.

Знаете от какво се страхувате. И правилно. Знаете кое е оръжието, което удря точно!

Михаил Баришников

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза