Меню

Избрани новини

Звездите

Алла Пугачова ликвидира последната си компания в Русия! (видео)

Заради войната тя и съпруга й окончателно скъсаха отношения с родината си

 

Алла Пугачова (73) е подала заявление във Федералната данъчна служба на Русия за ликвидация на фирмата ABP LLC. Това е последната руска компания, собственост на певицата, съобщава Радио Свобода.

 

Фирмата е развивала дейност в областта на звукозаписа и издаването на музикални произведения, както и в телевизионното и радио излъчване. 

 

Преди това компанията управлява радиостанцията Radio Alla, а също така организира концертите на самата Пугачова. Елена Чупракова, концертният директор на певицата, е вписана като генерален директор на ABP LLC.

 

След поведената война, наречена пълномащабно нахлуване на руски войски на територията на Украйна, Алла Пугачова, заедно със съпруга си, комика и телевизионен водещ Максим Галкин, който публично осъди войната на Кремъл, замина за Израел. 

 

 

В края на август тя се върна в Русия.

 

В средата на септември Пугачова публикува в социалните мрежи призив към руските власти да я включат в списъка на „чуждестранните агенти“. 

 

По този начин тя публично подкрепи позицията на съпруга си, по това време вече признат за „чуждестранен агент“, и осъди войната на Владимир Путин в Украйна. 

 

Няколко дни след обявяването на мобилизацията на 21 септември стана ясно, че Пугачова отново е напуснала Русия заедно с децата си, които е отписала от училище.

 

 

Междувременно бившият ѝ съпруг Филип Киркоров остава верен на руския президент и шумно защитава войнствената политика на Путин в публичното пространство.

 

През септември в медиите се появи информация, че Пугачова и Галкин са пуснали на търг имуществото си в Русия и са се установили в Израел.

 

Семейството има няколко задгранични имота в Израел и Кипър.

 

С последния акт Алла Пугачова и семейството ѝ окончателно скъсват официалните си отношения с руската държава, няма да развиват никаква търговска дейност и няма да плащат данъци в страната.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза