Меню

Избрани новини

Ексклузивно

„Милион алени рози срещу силите на злото“: как Русия реагира на антивоенния пост на Пугачова?!

Руснаците се възхитиха на смелостта на естрадната легенда

 

Изявлението на певицата Алла Пугачова, която от своя Инстаграм в неделя поиска от руското министерство на правосъдието да я признае за "чуждестранен агент" след като съпруга й Максим Галкин бе добавен под номер 23 във въпросния списък, предизвика бурна реакция в Русия

 

Руската служба на BBC разказва кой и как реагира и е коментирал думите на Пугачова.

 

Пугачова направи съобщението си в неделя сутринта, два дни след като Министерството на правосъдието обяви съпруга й, комика Максим Галкин, за „чуждестранен агент“.

 

Звездататa поиска от министерството да добави и нея към регистъра на „чуждите агенти“ след Галкин и заяви, че е солидарна със съпруга си, който желае просперитет на Родината, мирен живот, свобода на словото и край на смъртта на нашите деца за илюзорни цели, които превръщат страната ни в изгнаник и правят живота труден за нашите граждани."

 

Това е първото публично изявление на Пугачова за руската инвазия в УкрайнаМаксим Галкин, напротив, се изказа с остра критика за тази война от първия й ден, и продължи да коментира престъпленията на руските войници в Буча и ракетната атака срещу Одеса.

 

Кремъл отказа да коментира изявлението на Пугачова. "Няма да коментирам тази тема по никакъв начин", каза говорителят на Путин Дмитрий Песков в понеделник. За Галкин той каза в началото на септември, че е "направил много лоши изявления, явно не сме на същия път с него".

 

 

Какво е значението на Пугачова в Русия?

 

Юрий Сапрыкин, журналист:

 

„В късния съветски свят имаше двама души, които пееха за това, което хората чувстват, но все още не знаеха как да го кажат: Пугачова и Висоцки.

Преди нея, на сцената и по телевизията, царуваха такива закопчани художници, художници, тя разчупи този модел, излезе на сцената като жив човек, не по съветския начин, ярка и свободна.

Тя не се страхуваше да изглежда смешна, слаба, разочарована, пееше как искаш щастие и колко е страшно да си сам, даваше надежда, че всичко това може да се изживее и преодолее. Тя стана такъв колективен женски глас на страната, тя пееше и казваше всичко за всички.

Това, което видяхме през последните 25 години е, може да се каже, нейната "заслужена почивка", телевизията лежи на лаврите си. Е, както се оказва, тя си остана все така жива и истинска."

 

"Милион алени рози срещу силите на злото"

 

Думите на Пугачова предизвикаха огромен обществен отзвук. Постът й към момента на писане събра почти 700 хиляди харесвания и повече от 91 хиляди коментара. Повечето от коментарите са положителни, те пишат на певицата „Браво, Алла“ и я наричат „страхотна жена“.

 

От известните личности само журналистите Ксения Собчак и Ирина Шихман, както и телевизионната водеща Юлия Висоцкая, оставиха одобрителни коментари под публикацията на Пугачова.

 

В същото време публикацията на Пугачова предизвика огромен отзвук сред потребителите на социалните мрежи. Някои публикуваха любимите си песни на певицата в социалните мрежи.

 

 

Режисьорът Кантемир Балагов нарече Пугачова "скала" и смята поста й за доказателство, че бъдещето на Русия е с жените. Опозиционният политик Лев Шлосберг свърза бурната реакция срещу поста на певицата с умората на хората от политиката, водена от руските власти.

 

 

Ръководителят на правозащитната група "Агора" Павел Чиков видя в изявлението на Пугачова реч "за свобода на словото, срещу репресиите и войната". 

 

„Милион алени рози срещу силите на злото“, пише той, имайки предвид една от най-известните песни на Пугачова.

 

 

От чуждестранни музиканти Пугачова беше подкрепена от английската група Pet Shop Boys:

 

"Възхищаваме се на смелостта и честността на легендарната руска суперзвезда Алла Пугачова, която осъди войната на Путин срещу Украйна, заявявайки, че тя направи Русия „измамник“."

 

 

„Изобразява пародия на съпругата на декабриста“

 

Изявлението на Пугачова очаквано възмути руските политици, подкрепящи войната. Например заместник-председателят на Държавната дума Пьотър Толстой и лидерът на "Справедлива Русия" Сергей Миронов.

 

"Съжалявам, че Пугачова, бившата най-популярна певица в страната, толкова много загуби връзка с реалността и е солидарна с тези, които днес искат Русия да бъде победена. Сега нейното място е в историческия музей от времето на СССР“написа Толстой в канала си в Telegram.

 

 

"Пугачова изобрази пародия на съпругата на декабриста. Това е жалък фарс! Галкин, разглезен от луди хонорари, е далеч от Трубецкой или Волконски, точно както признанието като чужд агент е далеч от тежък труд", добавя Миронов.

 

Актрисата Мария Шукшина е възмутена от изявлението на Пугачова в частта, посветена на руските войници в Украйна, които според Пугачова „умират за илюзорни цели, които правят страната ни изгнаник и правят живота труден за нашите граждани“.

 

 

„Защо А. Пугачова реши, че нашите войници, които защитават руския народ в Донбас и своята страна, са по-малко интелигентни от нея и не разбират защо проливат кръв? Именно те се бият за Родината , за нейния просперитет и свобода. Тези, които смятат целите им за илюзорни не са там, а на други топли места. Затова според мен нашите войници нямат нужда от нейното съжаление. Те са много по-високо от нея и морално и духовно “, пише Шукшина.

 

Как федералните медии разказаха за изявлението на Пугачова?!

 

Някои руски медии предпочетоха да не обърнат внимание на думите на Пугачова срещу войната в Украйна, съдържащи се във втората част на нейното изявление. „Агентство“ взе това под внимание.

 

В новините си за Пугачова те съобщават, че певицата е поискала от Министерството на правосъдието да я признае за чужд агент, но не споменават втората част от изявлението си за „войници, умиращи за илюзорни цели“.

 

Според Агенция ТАСС, РИА Новости, Комсомолская правда, Известия, Российская газета, както и НТВ, РЕН ТВ, Лента.ру, ТВЦ, Фонтанка, Росбалт, Говорит Москва", "Газета.Ru" и RT.

 

В неделните вечерни програми по руската телевизия изявлението на Пугачова изобщо не беше споменато.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (3)

tyiui .
.
.
.
21.09.2022 18:04 / Отговор
Илия Pariah не е измамник, а отцепник, аутсайдер...
23.09.2022 09:44 / Отговор
zcx xcds https://play.acast.com/s/6331b88c6bd47c00129a2600/?lol
https://play.acast.com/s/6331b88c6bd47c00129a2600/?dwd
https://play.acast.com/s/6331b88c6bd47c00129a2600/?dont
https://play.acast.com/s/6331b88c6bd47c00129a2600/?darling
https://play.acast.com/s/6331b88c6bd47c00129a2600/?worry
https://documenter.getpostman.com/view/23555598/2s83YVJ6pM
https://documenter.getpostman.com/view/23555598/2s83YVJ6y8
https://www.scoop.it/topic/voir-film-tenor-streaming-vf-fr-complet-en-francais-vostfr-by-emaocokma
https://www.scoop.it/topic/voir-film-tenor-streaming-vf-vostfr-gratuit-en-francais-4k
https://www.scoop.it/topic/voir-film-one-piece-film-red-streaming-vf-vostfr-gratuit-en-francais-4k
https://www.scoop.it/topic/voir-film-one-piece-film-red-streaming-vf-fr-complet-en-francais-vostfr-by-emaocokma
26.09.2022 21:31 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза