Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Приближеният до Путин Филип Киркоров замлъкна!

От началото на войната певецът не е активен в социалните мрежи, за разлика от бившата си жена Алла Пугачова

 

Докато голяма част от руските артисти безстрашно въстанаха срещу агресивната военна инвазия на президента Путин, донесла само беди и световна изолация за страната, Филип Киркоров (54) се спотайва и не реагира.

 

Иначе ежедневно активен в социалните мрежи и особено в Инстаграм, от началото на окупацията над Украйна от руски военни части изпълняващи заповедите на Владимир Путин, роденият във Варна руснак е абсолютно пасивен, като не взема никакво отношение по темата за войната, която вълнува целия свят, сякаш тя не съществува.

 

Сякаш в Украйна, където преди време е изнасял десетки концерти не избиват невинни граждани, а милиони са принудени да напуснат домовете си, които вече са разрушени от руските ракети. 

 

 

На фона на Киркоровото мълчание, стотици известни дейци на културата, артисти, музиканти и журналисти от Русия се оплакаха, че заради действията на Путин и те са изпаднали в културна изолация от целия свят.

 

Отменени са десетки културни събития като концерти, изложби и фестивали на руски артисти и певци в чужбина, в т.ч. изявите на оперната дива Анна Нетребко в Берлинската опера и в Миланската Ла Скала.

 

Това важи и за планирани изяви на чужди звезди в страната, които са отказали да гастролират в Русия след непредизвиканото нападение над Украйна.

 

Разбира се, не липсва и страх, защото тези руски артисти, които дръзнаха да се обявят публично против войната на Путин, се оплакаха, че сa получили заплахи за взетата позиция срещу ръководството на страната, пише delfi.lv.

 

 

Междувременно бившата съпруга на Киркоров Алла Пугачова, която през дългата си творческа кариера се къпе в президентската и олигархична обич в Русия, също не се обяви против инвазията в Украйна.

 

Напротив в деня на нападението на Русия, 72 годишната звезда от времето на СССР, сподели видео на децата си, които тренират нещо, което много наподобява военна подготовка.

 

Децата й пълзят по корем с лакти върху дюшеци в цветовете на флага на Украйна и носят в ръце импровизирани гранати. Към видеото естрадната певица пише: „Бъди готов! Винаги готов! Хаштаг Защитник, хаштаг Война и мир“.

 

Коментарите под клипа на Пугачова никак не са ласкави.

 

Въпреки това, трябва да отбележим, че в YouTube канала носещ името на певицата, който има почти 13 милиона преглеждания, са публикувани десетки клипове на руски и украински знаменитости осъждащи нападението над Украйна включително видеообръщението на Владимир Кличко към руския народ.

 

 

Прави впечатление, че настоящият съпруг на Алла Борисовна – комикът Максим Галкин все пак е забелязал, че нещо лошо се случва. Към празен черен квадрат той е написал в деня на инвазията:

„От ранна сутрин съм във връзка с роднини и приятели от Украйна! Не мога да опиша с думи как се чувствам! Как е възможно! Не може да има оправдание за война! Не на войната!“, пише 45 годишният Галкин.

 

Заради думите си Галкин бе бързо наказан. Какво наказание получи от президента и кръга около него чети ТУК!

 

След едноседмично отсъствие от социалните мрежи Галкин се завърна с обявлението, че е създал свой Телеграм канал.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза