Меню

Избрани новини

Звездите

Путин започна процедура по обявяване на Алла Пугачова за „чуждестранен агент“!

Преди две години съпруга й Максим Галкин бе 23-ти в списъка

 

Руското министерство на правосъдието е задействало процедура за обявяване на Алла Пугачова за чужд агент, съобщи ръководителят на Федералния антикорупционен проект Виталий Бородин, известен с многобройните си доноси и жалби срещу „врагове на народа“ и в дъното на безброй наказателни инициативи.

 

„Приятели, споделям много важни новини. От Генералната прокуратура на Руската федерация дойде отговор на мой сигнал. Започна процедурата за признаване на Алла Пугачова като чужд агент. Прокуратурата иска от Министерството на правосъдието на Руската федерация да признае Пугачова за чуждестранен агент“, написа Бородин в социалните мрежи.

 

Съпругът на певицата Максим Галкин беше признат за „чуждестранен агент“ още през 2022 г., след като се обяви срещу войната на Русия в Украйна В момента звездното семейство, включително двете им деца, живеят в Израел и няма намерение да се връща в Русия.

 

 

В интервю за NEWS.RU продуцентът на естрадната дива Павел Рудченко изрази предположението, че Пугачова не се интересува какво ще правят с нейния статус в родината й.

 

Самата Алла Борисовна поиска да бъде призната за чужд агент, когато съпругът й Максим Галкин получи този статут. Тя е психически подготвена за това“, казва Рудченко, отбелязвайки, че целият бизнес на Пугачова в страната вече е затворен.

 

В същото време концертният директор на Алла Пугачова Елена Чупракова отказа да коментира новината, дизайнерът и близък приятел на певицата Игор Гуляев направи същото. 

 

Заслужава да се отбележи, че информацията за признаването на Алла Пугачова като „чуждестранен агент“ се появява броени дни преди 75-ия рожден ден на звездата (15 април).

 

Преди пет години, в чест на 70-ия си рожден ден, тя изнесе голям концерт в Москва, а тази година, очевидно, ще има представление в Израел, каза приятелят на Пугачова Андрей Мисин в разговор с Експресна газета.

 

Съпругът Галкин, който е извън Русия още от началото на руската инвазия в края на февруари, първо беше в Израел, където се изказа с остри критики за войната на свои концерти. 

 

Прочутият руски актьор коментира кланетата в Буча и каза, че войната не може да има оправдание. След Израел той направи още концерти в САЩ и Латвия.

 

Веднага след като изрази ясната си антивоенна позиция, той беше лишен от ефир по руската национална телевизия, където водеше актуално ток шоу в прайм тайма. В същото време медиите съобщиха, че Галкин е загубил рекламните си договори още в първите дни на войната.

Максим Галкин и Алла Пугачова
 

 

Припомнете си, че у нас лидерът на партия „Възраждане“ също пожела да се създаде подобен списък по примера на Кремъл, в който да се вписват обществените личности, политици, артисти и журналисти, които получават финансиране от източници извън България.

 

В Русия както медиите, така и отделните „чужди агенти” трябва да обозначават своите публикации и жалби до държавни органи със знак за статут „чуждестранен агент“, както и редовно да се отчитат пред Министерството на правосъдието за приходите и разходите си.

 

Наказанието за нарушаване на изискванията в регистъра на физическите лица е по-строго. Ако за медиите - "чужди агенти" Наказателния кодекс предвижда наказание от глоба от 300 хиляди рубли (9710 лева) и до две години затвор, то "индивидите" могат да бъдат лишени от свобода до пет години.

 

През юли Владимир Путин подписа закон "за контрол върху дейността на лица под чуждо влияние", приет от Държавната дума и одобрен от Съвета на федерацията.

 

Сега четирите съществуващи регистъра на „чуждите агенти“ са обединени в един, като за да бъдат включени в него, Министерството на правосъдието няма да трябва да установява факта на чуждестранно финансиране – за „агент“ може да се признае някой, който от гледна точка на руските власти, е попаднал под „чуждо влияние“.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза