Меню

Избрани новини

Елза отговаря

Лекарите назоваха най-здравословния сушен плод - яжте по една шепа дневно и вижте резултатите!

Снимка: rawpixel.com

Ползите от сушените плодове описва д-р Лусия Гарсия от САЩ

Лекарите разказаха за изключително здравословен сушен плод, който трябва да се консумира ежедневно, за да сте здрави и в отлична форма.

„Лекарите посочиха най-здравословния сушен плод: яжте по една шепа всеки ден и вижте резултата“, гласи заглавието на статия в сайта Rbc.ua.

Ползите от сушените плодове описва д-р Лусия Гарсия от САЩ

Според доктора става дума за черни стафиди, които се получават чрез сушене на тъмни сортове грозде. Последният обикновено се използва за производството на червени вина, но от него се правят и стафиди.

Какви са ползите от стафидите?

Сушеният плод съдържа около 15% въглехидрати, от които 57% фруктоза и 43% глюкоза, които могат директно да осигурят на тялото енергията, необходима за ежедневните дейности.

Черните стафиди са отличен източник на витамин С. В 100 грама се съдържат 464 мг витамин С, което е десетки пъти повече от повечето плодове и зеленчуци.

Как черните стафиди влияят на здравето?

Изследванията показват, че черните стафиди са богати на биофлавоноиди, които могат да омекотят кръвоносните съдове, да подобрят пропускливостта на кръвоносните съдове и са много полезни за здравето на сърдечно-съдовата система и мозъчното кръвообращение.

Лекарят е сигурен, че черните стафиди са нискокалорични, много питателни сушени плодове. 100 грама съдържат само 46 калории.

„Яденето на шепа черни стафиди всеки ден е отличен избор за вашето здраве“, заключи лекарят. 

Материалът е само за информационни цели. Преди да вземете решение, консултирайте се със специалист.

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза