Меню

Избрани новини

Риалити

Панайот Панайотов дари парите от Капките на мъж с две изкуствени сърца!

Мартин от Варна се нуждае от належаща трансплантация на сърце!

 

Сезон 12 на „Като две капки вода“ приключи. Победител очаквано стана Владимир Зомбори, а негов подгласник е Христиана Луизо, трети според зрителския вот се класира Наско от БТР.

На уникалното шоу в Арена София пред 11 хиляди зрители участваха не четири, а осем финалисти сред които беше и Панайот Панайотов. Естрадният бард победи в лайфа миналата седмица, но бе подготвен с благотворителна кауза за която да дари парите от победата – 2000 лева.

Снощи той обяви, че ще дари средствата в полза на Мартин от Варна, който е първият българин с две изкуствени сърца в България и се нуждае от належащата трансплантация на сърце, за да живее.

Мартин Кожуклиев, който въпреки добрата храна, всекидневен спорт, липсата на вредни навици, преди 3 години развива сърдечна недостатъчност. Стига до етап, в който на всяка четвърта крачка трябва да спре, за да си поеме въздух, защото сърцето му е много, много изморено. Толкова, че въпреки постоянните изследвания, иновативни терапии, хоспитализации, които мултидисциплинарен екип от болницата, в която той работи вече 4 години – Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център, полагат за него, единственият изход е ново сърце.

За такова обаче перманентно у нас чакат около 30 души. През последните 3 години получилите го са едва седмина. От болницата се обръщат с молба за помощ към своите колеги от УМБАЛ „Света Екатерина“, които да направят така, че Мартин да спечели повече време, докато чака за трансплантацията. И след повече от месец подготовка го постигат на 9 януари 2024г. Екипът, ръководен от проф. Димитър Петков не само връща Мартин към живота, но и прави нещо, което никой друг досега не е – имплантират му се не едно, а две изкуствени сърца.

Пътят на Мартин не свършва дотук. Сега му предстои трансплантация, за която е получил покана от чужбина. Самата процедура, както и 35-дневен престой в лечебното заведение, могат да бъдат покрити от НЗОК. Но никой не знае кога точно ще има донорска ситуация.

А Мартин трябва да я изчака там, защото всяка минута е ценна. Разходите за път, престой, храна и то за неопределен период от време, докато се появи донорската ситуация за Мартин и придружител, са непосилни за него. За да получи шанс да живее, той е открил дарителска сметка в платформата на Павел Андреев, като освен това всеки може да направи и директно дарение от тук.

Ако желаете да последвате примера на Панайот Панайотов и да помогнете на Мартин:

Банка ДСК /сметка в BGN/

Титуляр: Мартин Йорданов Кожуклиев

IBAN: BG92STSA93001528750929

Основание за плащане: ДАРЕНИЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ

REVOLUT: revolut.me/martinql6 Към тел. номер +359 887661289  

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза