Меню

Избрани новини

Пикантерии

Само за мъже: шест признака, че не сте много добри в леглото

Снимка: rawpixel.com

Ето и съветите за подобряване на представянето

 

Секстерапевтът Миранда Кристофър изброи в New York Post шестте признака, които показват, че може би не сте толкова добри в леглото, колкото би трябвало.

Какви са тези признаци и какво можете да направите, за да подобрите сексуалния си живот?

Липса на самочувствие

„Когато ви липсва увереност в тялото ви и не се чувствате достатъчно свободни, за да бъдете спонтанни или отворени към нови идеи“, обяснява Кристофър, „ето защо не получавате съгласие.“

Ако наистина това е проблемът, можете да се отдадете на удоволствието в леглото на тъмно или под завивките. „Това може да ви помогне да се съсредоточите върху това, което харесвате и което ви кара да се чувствате добре“, казва експертът. Тя също така препоръчва да запалите свещи или да пуснете музика във фонов режим, за да създадете по-романтично настроение.

Смущение

По време на добър секс би трябвало да изпадате в екстаз от удоволствие, без дори да мислите за следващата стъпка. Това може да се постигне чрез практикуване на способността да се фокусирате само върху магията на момента. По време на секс мислите ви не трябва да блуждаят някъде далеч, в противен случай няма да можете да се насладите на интимния момент.

Неудобство да говорите на сексуални теми

Ако това е проблем, започнете разговора с комплимент. И не е нужно да казвате нещо изискано, достатъчно е просто: „Днес изглеждаш добре“ или „Този цвят ти стои много добре“. Може да бъде и емоционален комплимент - относно връзката, която сте почувствали с човека.

Сексуалните проблеми често възникват поради лоша комуникация. Важно е да обсъдите сексуалните желания с партньора си. Разберете, че те могат да се променят с времето, така че не можете да разчитате на тактики, които са работили преди десет години. Малко вероятно е вашият партньор да се възбуди от същите неща. Ако не говорите за секс, тогава няма да има увеличение на удоволствието, защото колкото и да искате, няма да можете да четете мислите си един на друг или да познаете защо е изчезнала искрата.

Рутинен акт

Много двойки в леглото повтарят същия утъпкан път, без да променят нищо. Но вярването, че добрите стари начини винаги ще работят, няма да накара сърцето ви да бие по-бързо. За да разчупите малко рутината си, струва си да експериментирате и да опитате нещо ново. Например различни пози, ново място или играчки за възрастни. Да, в началото може да е неудобно, защото ще излезете от зоната си на комфорт, но в дългосрочен план може значително да подобри интимните ви отношения с партньора ви.

Липса на участие от партньора

Единият партньор може да иска интимност, но другият не. Има много причини нивата на желание да варират, обяснява Миранда Кристофър. Например, може да възникнат разногласия, ако единият партньор обича да го прави сутрин, а другият вечер. В този случай комуникацията играе ключова роля. За да намерите решение, трябва да поговорите и да намерите компромис, който да устройва и двамата.

Чувство на срам след акт

Може да се чувствате неуверени относно начина, по който действате по време на сексуален акт. Според проучване от 2019 г. 9-25% от мъжете и 6-16% от жените страдат от това безпокойство. Кристофър предполага, че подобна тревожност може да бъде намалена, като се фокусирате повече върху физическите си усещания, а не само върху удоволствието на партньора си.

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (1)

Бай Ставри По сутрешните блокове на централните телевизии и коментарни студиа е пълно с джендъри,откровени педерасти и изпечени курвета като начело е дружинката от бтв.
03.04.2024 16:22 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза