Меню

Избрани новини

Музика

„Без сълзи и сополи“: Валерий Леонтиев обяви оттеглянето си от сцената (видео)

Прочутият певец реши да приключи кариерата си с достойнство

 

Народният артист на Русия Валерий Леонтиев, който на 19 март навърши 75 години, официално обяви, че се оттегля от професията. Причината за това решение е напредналата възраст на музиканта, който вече не е в състояние да извършва активна концертна дейност.

„Жанрът, на който посветих половин век, не търпи отпадналост. През 2019 г., на моя 70-годишен юбилей, направих шоу в Москва в Кремъл, в Санкт Петербург в Октябърски и си тръгнах, без да изнудвам публиката за пари с прощални турнета без сополи и сълзи“, каза Леонтиев в разговор с журналист от изданието „Московский комсомолец“.

Освен това Валерий Леонтиев не планира официално „сбогуване“ с феновете си. Повторен концерт в Кремъл няма да има. Това заяви негов официален представител в разговор с РИА Новости.

Да си припомним, че Валерий Леонтиев дебютира на сцената през 1971 г., на регионален конкурс за таланти във Воркута, където участва с песента „Карнавал“, и заема второ място. Година по-късно бъдещият изпълнител стана победител в подобен конкурс, но в района на Сиктивкар.

През годините на своята работа Валерий Леонтиев издава много оригинални албуми и е награден с държавни награди „За заслуги към отечеството“ от IV и III степен, Орден на честта и Орден на приятелството.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза