Меню

Избрани новини

Риалити

След отпадането от „Игрите“ Оряшкова взе съдбовно решение!

Снимка: кадър от предаване

Самбистката все още не е открила семейното щастие

 

Елиминираната от Мартин Николов – Елвиса, Мария Оряшкова си тръгна завинаги от Арената на "Игри на волята", вероятно неочаквано за мнозина, но това, което призна след това, допълнително изненада всички.

 

"Превърнах спорта в своя майка", сподели световната шампионка по самбо, която остава сираче на 18-годишна възраст. На Арената обаче тя доказа, че е истинска жена-воин и гордост за цяла България. След десетилетия успешна кариера, в която спечели за страната ни безброй златни медали, Мария Оряшкова взе кардиналното решение да прекрати своята спортна кариера. Направи го при отпадането си от шоуто, като заяви, че никой не знае и не е обсъждала тази своя идея с никого.

 

Мария Оряшкова падна след битка срещу Елвиса, след като Краси Дунев и неговата коалиция я номинираха

 

Десеткратната европейска шампионка и шесткратна световна шампионка Мария Оряшкова призна, че е решила да прекрати своята кариера след травма и последвалата операция, която й се налага да претърпи.

 

"Не съм планирала да го обявявам в "Игри на волята". Отново послушах сърцето си и в момента, в който отпадам, реших да споделя решението си. Нямах план или стратегия, направих, каквото усещам. В живота си също правя така. Сигурно е шокиращо, защото абсолютно никой не знаеше. По-трудно щеше да ми бъде да го обявя на тепиха.".

 

Смелата Амазонка призна също, че е изживяването в "Игри на волята" не може да се сравни с борбата на тепиха и самбото. И допълва, че причините, поради които се отказва от състезателната си кариера, не са само здравословни.

Мария Оряшкова игра Играта без да влиза в конфликти, сплетни и интриги
 

 

„Трябва да знаеш кога да спреш. Не бива да се увличаш и да караш до последно. Искам да премина на друг етап от живота си. А знам, че когато е придружен с професионалния спорт, този друг етап няма как да се случи. Мечтая си да отворя собствена зала и да създам свое семейство. Тези неща наклониха везните.“


Както много други големи спортисти, Оряшкова осъзнава, че спортът дава много, но и много взима.

 

"Спортът те захласва и те вкарва в една въртележка, в която живееш от състезание до състезание, от тренировка за тренировка. Но когато имаш почивка и се прибереш, и си сам, се питаш: "Аз какво правя?!". Да, имаш приятели, но няма при кого да се прибереш или за кого да живееш. Аз никога не търся нищо, но вярвам, че ще ми се случи. За тази цел обаче, трябваше да затворя тази глава от книгата.", споделя откровено Мария, като намеква, че все още си няма половинка.

 

На финала Мария Оряшкова обяви, че е решила да прекрати състезателната си кариера

 

"Влизайки в "Игри на волята" най-големият ми страх беше да видя какъв човек съм в действителност. Смятам, че всеки участник се чувства по същия начин. Живеем в такива времена, че не знаем как ще ни се отрази да не се храним по три седмици, да сме в пълна изолация, да спим в условия, които в нормалния живот няма как да ти се случат.

 Навън имаш всички удобства, но кой си ти, когато тях ги няма? Добър човек ли си, лош ли си? Аз лично видях, че няма да съжалявам за това какъв човек съм. Битката със себе си е най-страшна. Да издържиш психически.

 В "Игри на волята" се научих да съм по-смирена и търпелива, дори когато съм много гладна. Научих се и да падам. Когато си тръгвах от Арената и чух аплодисментите, усетих любовта и подкрепата, и се разплаках. Казах си, че не напразно съм изминала този път.", допълни силовачката, която влязла в „Игрите“ по настояване на брат си и под давлението на Румен Радев, с когото са много близки.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 


Коментари (1)

Габи С нищо хубаво няма да запомня Оряшкова. Скътаваше се като мишок, нямаше соблест и смелост открито да изкаже мнението си. Когато за първи и единствен път я изпратиха на дуел се държа като малко наказано дете. Ред сълзи, Ред сополи. Престави се в много негативна светлина.
22.11.2023 16:47 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза