Меню

Избрани новини

Пикантерии

Русия няма да излъчи първи полуфинал на Евровизия заради гей скандал (видео)

Изпълнението на Ирландия противоречало на законите на страната

Руският „Первъй канал“ обяви, че няма да излъчи на живо първата вечер от Евровизия 2018 в Лисабон, когато ще се състои Първи полуфинал с участието на българската формация Equinox, научи репортер на LifeOnline.bg.

Шоуто ще бъде излъчено на запис с два часа закъснение в късния часови пояс. Причината е изпълнението на Ирландия, което „противоречи на закона на Русия за забрана пропагандирането на хомосексуализъм“, се казва в разпространената в мрежата информация.

След като руснаците видели първата репетиция на Раян О'Шанзи от Ирландия и мъжката хореография към изпълнението му, която показва любовта между двама мъже, от най-високо ниво е взето решението, че подобна демонстрация е в разрез със законите на страната.

Страните участници на Евровизия са задължени да излъчат на живо Големия Финал на конкурса и един полуфинал – този в който евентуално страната участва.

Новината предизвика недоумение в цивилизования свят, но за руснаците подобни лицемерни табута са нещо нормално.

Русия ще излъчи директно втори полуфинал на който се явява нейната участничка, както и Големия финал.

България участва на първи полуфинал с група Equinox и тяхната композиция „Bones“.

На 8 май е първият полуфинал на "Евровизия" като България е поставена под номер 10 от жребия. 

Сформираната специално за състезанието група Equinox е предвождана от Жана Бегендорф, компания й правят музикантите Джей Джей, Владимир Михайлов, Джони Мануел и Трей Кембъл.

Двете чужди имена са на популярни американски изпълнители - единият участва в „Америка търси талант“ през 2017 г., като достига до полуфиналите на предаването и се превръща в интернет сензация, а другият работи с актуални изпълнители като Дуа Липа.

За българската песен своя вот ще могат да дадат зрители от общо 21 държави:

Великобритания, Испания, Белгия, Гърция, Кипър, Австрия, Чехия, Хърватия, Ирландия, Израел, Македония, Финландия, Швейцария, Естония, Литва, Португалия, Албания, Армения, Азербайджан, Беларус и Исландия.

Вторият полуфинал на международния песенен конкурс е на 10 май, а финалът - на 12 май.

Очаква се в него да участва миналогодишният победител Салвадор Собрал, който претърпя успешна сърдечна трансплантация в края на миналата година.

Композитор на песента „Bones“ е Борислав Миланов, благодарение на когото България достигна до второто и четвъртото място на „Евровизия“ в последните две издания - с Поли Генова с "If Love Was a Crime" (2016) и Кристиан Костов с "Beautiful Mess".

Продуценти на песента са и Борислав Миланов и Йоаким Першон. За хореографията Equinox са се доверили на професионалист, който има предишни победи в конкурса.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза