Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Ето кой ни „поряза“ снощи! Вижте от къде идват най-ниските оценки за България

Снимка: eurovisionworld.com/

Най-високите оценки Кристиан Костов получи от Македония и Беларус

Конкурсът и еуфорията покрай изборът за песен на „Евровизия“ вече са зад гърба ни. Кристиан Костов е нашият победител, и с право можем да кажем, че националните журита ощетиха представителя на България. Официалните резултати са обявени и вече можем да ги анализираме в детайли.

Не прави чест на някои наши „братски“ народи, които оцениха нищожно участието на страната ни.

Не преви чест на националните журита на Украйна, Армения и Португалия оценката 0, която те определят за Крис. Съседите ни от Гърция пък от хорски срам се отпуснаха с една двойка, която е ни повече, ни по-малко измиване на ръце.

Освен Гърция „щедрост“ и слабо познаване на качествената музика демонстрираха националните съдийски комисии на Италия, Черна Гора, Ажербайджан, Чехия, Сан Марино, които откъснаха 2 точки от сърцата си. Датското жури пък се отсрами с 4.

Вот за България - Евровизия 2017

Вот за България - Евровизия 2017

В червено е оцветен зрителския вот, в синьо този на журито

Същите тези нации дадоха 0 точки на Поли Генова миналата година в Швеция, така че извода е – Просто не ни харесват!

Публиката на Украйна също не е харесала българската песен и е единствената, която е дала оценка 2. Исландските и френски зрители също смятат, че нашето момче не става за победител, те са дали дори по- нисък брой точки от националното си жури - 4. Австралия, Германия и Швейцария също спадат в тази категория, но с по 5 и 6 точки съответно.

Разминаването между мнението на професионалистите и зрителите отново е тема на обсъждане на дневен ред. Припомнете си, че именно заради специфичният начин на сборуване на вота от зрителите и жури Русия изгуби от Украйна миналата година.

Тази година руснаците се отказаха от участие, а Филип Киркоров призова за бойкот на състезанието, докато точно тези правила не бъдат променени.

Филип Киркоров

Но нека да погледнем как е гласувала България в детайли.

Вкусовете на фенове и жури у нас се разминават почти във всички песни, единствено леко припокриване има по отношение на гръцката песен (жури 6 т. – телевот 5т.).

Нашите професионалисти оцениха най-високо песента на Австрия – 12, докато публиката занулява това изпълнение и „вдига акциите“ на Франция с 12т. Същата е ситуацията с Ирландия, която грабва 10 т. от жури и 0 от българската аудитория, затова пък Молдова облажва с десетка от зрителите, но съдийската колегия пропуска това парче покрай ушите си.

По-надолу подреждането според журито е Израел 8, Полша 7, Гърция 6, Азербайджан 5, Армения 4, Румъния 3, Беларус и Украйна с по 2 и 1 точки.

Телевотът от България реди своята класация така: 8 Румъния, 7 Португалия, 6 Унгария, 5 Гърция, 4 Белгия, 3 Кипър за финал 2 и 1 точки за Швеция и Хърватска.

Вот от България - Евровизия 2017

Вот от България - Евровизия 2017

В сиво е вотът на публиката, в черно на журито

Тук е моментът да благодарим отново на феновете и журитата на Македония, Беларус и Унгария.

Вижте как гласува Европа миналата година за България ТУК!

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза