Меню

Избрани новини

Елза отговаря

Криза на бюрото: 8 хитри начина да вмъкнете упражнения в работния си ден!

Снимка: rawpixels.com

Как да продължите да сте активни дори в офиса?

 

Въпреки че повечето от нас прекарват дните си неуморно приковани към своите бюра и безкрайно залепени за седалките на столовете, трудно е да изтръгнем някаква форма на упражнения на работа. Особено докато шефът гледа!

Дори и да бягате рано сутрин или да тренирате във фитнеса през нощта, ние прекарваме по-голямата част от дните си, прегърбени над екраните си, навигирайки в безкраен лабиринт от интернет раздели, документи и електронни таблици. И така, сега ще се опитаме да помогнем на застоялите се с няколко кратки примера за скрита аеробика, упражнения за сила и разтягане, за да помогнем на всички вас да имате по-щастлив и по-здравословен работен ден.

Салса стол

Освободете танцьорът на салса в себе си и заредете деня си с кратък танц на седалка. Танцувайте така, сякаш никой не ви гледа… освен ако те не забележат… и след това просто го оформете или ги помолете да се присъединят към вас!

Блестящи пръсти

Насочете вътрешния си Фред Астер, като потупвате с пръсти на краката си по пода под бюрото си. Или можете да се преструвате, че играете футбол с кофата за боклук и да повдигнете всеки крак и да почукате кутията. Ако някой попита, можете да започнете да говорите колко много ви липсва футболът или да измислите история за кофите за боклук.

Майстор на стълбите

Освен ако нямате счупен крак, винаги се качвайте по стълбите вместо с асансьора. Може да повиши сърдечния ви ритъм, да ви помогне да тонизирате и да изгорите някои допълнителни калории. Можете също да опитате някои упражнения със стъпки, ако се чувствате смели.

Седене „Уол стрийт“

Изградете допълнителна сила и издръжливост, като застанете с гръб към стената, огънете коленете си и се плъзнете надолу по стената до седнало положение. Опитайте да се задържите за 30 до 60 секунди и дори можете да кръстосате крак и да го задържите за още 15 секунди. Можете да стилизирате това, като вземете Wall Street Journal или книга. Ако всичко друго се провали, можете също да се престорите, че сте загубили бас и затова трябва да седите така!

Безшумното притискане на седалката

Този пример е един от най-лесните за прикритие и под масата. Можете да тонизирате на бюрото си, като стиснете задните си части и ги задържите до 10 секунди. След това отпуснете и повторите. Докато сте седнали, можете също да опитате да свиете корема си за 10 секунди и да повторите, или да практикувате перфектната поза на бюрото, като нагласите стола си и държите гърба си изправен. Никой няма да се усети какво сте намислили!

Повдигане на краката в седнало положение

Друга тайна на бюрото, която вашият шеф няма да забележи, е повдигането на краката в седнало положение. Просто седнете на бюрото си, изпънете двата си крака и задръжте за пет или повече секунди и повторете. Можете също така да редувате краката си или да закачите чантата си върху глезените за допълнителна тежест. Само внимавайте да не изгоните колегата си или да издърпате всички кабели под бюрото, защото това е малко по-трудно за обяснение!

Намасте

Преструвайте се, че се молите през целия ден, като съберете дланите си пред гърдите си и ги натиснете една в друга за 20 секунди. Дишайте и повторете. И това е елементарен начин да вмъкнете малко Намасте и дзен в деня си!

Въртящият се стол за бюро

Ако като нас имате достатъчно късмет да седнете на забавен въртящ се стол, тогава можете да използвате неговото игриво въртене в своя полза. Просто седнете изправени, хванете ръба на бюрото си и използвайте централната си ос за да завъртите стола от едната страна на другата, така тренирате косите си коремни мускули. Забавлението никога не трябва да свършва, тъй като можете също така да хванете бюрото си с ръце, да вдигнете краката си и леко да завъртите стола си напред-назад. Или можете просто да завъртите стола си в кръг при всяка възможност!


Сигурни сме, че след като разкажете тези подли тайни на колегите си, те вероятно ще искат да се присъединят към вас, така че се наслаждавайте!

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати