Меню

Избрани новини

Клюкарник

Случаят Дебора върна болезнен за Таня Боева спомен: Мълчанието ми доведе до потулване на случая

"Голяма грешка беше, че мълчах за насилието над себе си 5 години".

 

Това заяви певицата Таня Боева в ефира на “Тази събота и неделя” по bTV.

 

Припомнете си, че след дълго мълчания, преди време тя излезе и разказа за преживения тежък развод с композитора Мишо Бургунджиев.

 

Още тогава се заговори, че тя е била жертва на системен тормоз, но изпълнителката не говореше за случая. Едва от година Боева започна да разказва, че е била жертва на домашно насилие, била е принудена да напусне дома си и трудно е съхранила психиката си, но нито веднъж не споменава името на бившия си.

 

Оказа се, че тя не само е станала жертва на домашно насилие, но е била и съдебно преследвана заради жалбите си и е загубила дела за клевета.

 

 

На директен въпрос дали говорейки за преживяното домашно насилие и тормоз тя визира бившият си съпруг, тя отново не назова нито едно име и се позова на съдебните документи.

 

„Повече от 10 души бяха въвлечени в тази история. Посочени са в едно прокурорско постановление, няма да ги цитирам сега“, каза Таня, давайки ясен знак, че все още се притеснява да говори, и че който се интересува може да прочете съдебното решение.


АНКЕТА: Какво е нужно да се направи за да се спре домашното насилие?


Певицата дълги години търпяла насилието, защото по нейни думи изпитвала вътрешен страх от това, че може да бъде неразбрана и обвинена от обществото, ако проговори.

 

Всичко започнало през 2017 г., когато след като се развела взела и сина си. Тормоза бил чрез сериозни заплахи от хора, които я срещали по улицата, нападали дома й, колата и била открадната, подхвърлени били наркотици.

 

Бях подложена на емоционален, физически и психически тормоз, а на всичко това е ставал свидетел нейният син, който тогава е бил на 10.

 

"Невинаги това че си популярен, те прави защитен", каза Боева.

 

„Пет години беше много тежък период за мен. Бях извадена от нормалната си житейска среда. Бях принудена да напусна дома си, да живея нов живот. Бях поставена в ситуация, в която не само жени, но и мъже трудно биха оцелели психически и физически“, сподели певицата.

 

 

Всичко това също се е случвало в Стара Загора, а тя отбелязва, че това е град, наситен със случки като печално известното посегателство над 18-годишното момиче Дебора.

 

"Преди физическото насилие, първо започва емоционалното. Осъзнах че повече не трябва да мълча, защото и други хора имат подобни проблеми. Моето мълчание доведе до потулване на случая ми", каза още Боева.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза