Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Нова версия за касапина с макетното ножче: Бил ли е Георги Николаев сводник? (видео)

Извергът от Стара Загора е баща на момиченце

 

Георги Николаев е играел ролята на охранител по нощните клубове, но това далеч не е бил основният му източник на доходи, научи репортер на LifeOnline.bg.

 

Основната причина да присъства всяка вечер в чалготеките е за да си набелязва лесно момичета, които да вербува за проститутки, работещи за него. Това разказа пред популярната тик-токърка Глориа Йорданова известният с изявените си позиции по наболели обществени теми в социалните мрежи Mrr Savov.

 

Той разкрива, че знае от собственика на заведението в Стара Загора, че Георги Николаев, който наряза с макетно ножче 18 годишната Дебора, не е седял на работа заради заплатата на охранител, а за да може „да си намира много по-лесно жертвите, малките глупавите рибки, които не могат да преценят човека много добре.“,  и обяснява – „Точно там, в един от клубовете се е запознал с въпросното момиче Дебора. Тя си е мислела, че я обича, а неговата цел е била съвсем друга.“.

 

Според събеседника на Глориа Йорданова, подходът е типично своднически, кара момичето да се влюби в него, убеждава я, че я обича, изнудва я с компромати, смачква егото и самочувствието й, и така я превръща в секс робиня.

 

 АНКЕТА: Какво е нужно да се направи за да се спре домашното насилие?

 

„Той е сводник и на нея й е предлагал да става проститутка. И понеже тя отказала, той започва да я заплашва с нейни голи снимки и разни клипове нейни, и всичко тръгва до взрив, който стана в момента.“, твърди още Савов.

 

От думите му става ясно, че след като видял, че с любов и романтика няма да убеди Дебора да се продава, Николаев решил, че ще я смаже психически, за да я подчини на волята си.

 

 

Всеизвестен факт е, че точно такъв е подхода на сводниците, унижение, бой, остригване и рязане по тялото. За подобно зверство е осъден в Германия и печално известният съпруг на Софи Маринова Тодор Давидов – Гринго.

 

Според Савов твърде възможно е жената, която живее на семейни начала с 26 годишния Георги Николаев, и има дете момиченце от него, да е била напълно наясно с „бизнеса“ на приятеля си, за когото се предполага, че имал поне още няколко млади момичета, които проституират за него.

 

 

Припомняме, че заради случаят с обезобразената Дебора и последвалото освобождаване на насилника й, цяла България се разбунтува срещу бездействието на институциите, а вече са факт и първите оставки в прокуратурата.

 

Съдебният медик определил 400-те шева, счупените скула и нос и остриганата глава, като лека телесна повреда е временно отстранен от работа. Съдийската колегия пък призна, че отношението към съдията освободила Николаев - Татяна Гьонева, показва техният „общностен провал“.

 

Законодателите се активизираха под всенародния натиск и се заеха да добавят още поправки в закона за домашното насилие, където досега не влизаше закрила за насилие при интимни двойки, а само за такива живеещи заедно.

 

В обнародваната днес (1 август, б.р.) поправката в закона срещу домашното насилие има три основни пропуска“,  каза Мария Чомарова, психотерапевт от асоциация „Анимус“.

 

Първото и най-важно, е че интимната връзка, какъвто е случаят с Дебора, не влизат в закона. Младите хора между 18 и 25, които не живеят заедно сега са извън защитата на този закон…“.

 

 

Пред bTV тя обясни още, че въпреки желанието тази категория да бъде включена в закона, то е срещнало силен отпор от недемократичните политически сили.

 

„Имаше много силна опозиция от антидемократичните сили. Причината да се изключи този текст не е случайна. Това е за да не се дава възможност на хомосексуалните двойки да търсят закрила.“

 

Мария Чомарова също отбелязва един много важен момент, който касае вниманието на министъра на финансите Асен Василев. Неговото ведомство трябва да даде зелена светлина за финансиране на дейностите по закона, за да може защитата на жертвите и превенцията да стане възможна.

 

„Ако този закон не се подплати финансово, той остава един фалшив закон и няма да може да функционира целенасочено.“, категорична е Чомарова и добавя последният много важен пропуск, който не е засегнат в сегашния закон:

 

„Третото нещо, което влезе в пленарната зала, но незнайно как е отпаднало като точка, е, че в закона беше предвиден регистър на насилниците, които имат ограничителна заповед. Предвиждаше се да им се отнема правото да притежават оръжие и да се отнема, ако притежават при условие, че са с ограничителна заповед регистрирани като насилници.“, каза още психотерапевтът.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза