Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Заради „Защита на детето“ – Оборище, моделът Катя Дунева не е виждала отвлечената си дъщеря!

Служителката Мая Йорданова, безконтролно нарушава съдебно разпореждане

 

Бившата „Мисис България” и състезател по конна езда Екатерина Велчева (нашумяла преди години като Катя Дунева) се оплака от поредно отвличане на дъщеря си.

 

Шест годишното момиче е отвлечено от баща си с когото Екатерина е разделена от години, на 24 юли пред дома си.

 

Съдът е осъдил Александър Кръстев за домашно насилие и е издал ограничителни заповеди, които той системно нарушава.

 

Александър Кръстев, който системно е бил и малтретирал Катя и отвлича дъщеря й / снимки Фейсбук

Насилникът има предишни присъди за насилие и лъжесвидетелстване, той официално е безработен, не плаща издръжка, дължи пари на фирми за бързи кредити и работи нелегално като шофьор на камион без да има регистрирана фирма.

 

 

Интересен е факта, че според началника на отдел „Закрила на детето“ в район Оборище Мая Йорданова, която не защитава детето, въпреки, че това е предназначението на ръководената от нея служба, дъщерята на Катя сама искала да живее при Александър, което не отговаря на истината.


Служителката е в нарушение на съдебен акт, но никой не контролира работата й, коментира пред репортер на LifeOnline.bg Екатерина.

 

Подобна незаинтересованост на посочената институция и служителката Мая Йорданова, навежда на съмнения не само за бездействие и неизпълнение на задълженията по закон, но и за вероятна корупция.

 

С днешна дата пред наш репортер Екатерина разказа подробности за своя насилник, по нейни думи:

 

„Александър Тодоров Кръстев ме е пребивал жестоко повече от 4 пъти в периода 2017-2020 години, когато съм живяла с него на семейни начала.

Причинил ми е и психически травми, които не могат да бъдат преодолени, докато психическият тормоз продължава да бъде извършван от негова страна върху мен и дъщеря ми и други свързани лица с детето ми.

Когато излизахме от дома ни (докато детето е било при нея, бр.) аз се страхувах дали Кръстев не ни причаква някъде за да ни нападне и да ме пребие или убие или да направи нещо на детето ми.

Той е подвластен на бърза смяна на настроението си – от спокойствие до ярост и обвинява мен за всичките си проблеми. Избухва без причина и не може да се контролира.

Изпада в тежки състояния на агресия и кризи. Способен е на крайности без да мисли. Сам се афектира от дребни неща и започва да крещи, като кризите му продължават повече от 2-3 часа.

Употребява огромно количество алкохол и други субстанции. Много лъже и изфабрикува много инсинуации. Преправя гласове и телефонни разговори, които записва постоянно.

Също и заснети видеа от телефон. Отказва да посещава психолог. Пребивал е и собствената си майка, а тя е водила дело срещу него за Домашно насилие.

Имам спечелени две дела за домашно насилие през 2021г. и 2022 г. срещу Кръстев и двете със Заповеди за защита по ЗЗДН които задължават Александър Кръстев да се въздържа от такова към мен и дъщеря ми.

В СРП има внесен обвинителен акт по чл. 144 за заплахи за убийство от 2021 год., и е в ход наказателно дело, като подсъдим е Александър Кръстев, а потърпевши сме аз и баща ми.“.

 

Съдът е постановил, че детето трябва да живее при майка си. То обаче е отвлечено в дома на баща си. Оставено е на грижите на баба си и дядо си.

 

По информация на NOVA бабата страда от психично заболяване и е лежала в клиника.

 

 

„Детето беше отвлечено от баща си пред блока на родителите ми, където нейният баща - Александър Кръстев, ни нападна, след като ме остави в безпомощно състояние да лежа на земята. Заплаши ме, че ще ме убие, ако не му дам детето. Удари ме, две жени грабнаха детето и избягаха с автомобил”, разказа красавицата.

 

Оттогава детето е в дома на бащата в столичния квартал „Враждебна”. Екатерина не го е чувала по телефона. 6 годишната Мария не знае какво се случва с майка й, дали е жива и т.н.

 

Това не е първи случай на отвличане на малката Мария, всъщност това е повторение на сценарии от миналата година, тогава след побой и заплахи детето отново е отвлечено от Александър. „Дъщеря ми, плачейки, ми каза: „Мамо, обичам те, много ме е страх от тате. Той бие баба, баба плаче постоянно”. След това бащата грабна телефона и не можах повече нищо да чуя.


Той има ограничителна заповед, съгласно която му е забранено да ме доближава на по-малко от 100 метра по Закона за защита от домашно насилие, както и да се въздържа от такова спрямо дъщеря ми”, разказа тогава Катя.

 

 

Ограничителната заповед е издадена през август миналата година. Тогава Екатерина е била нападната за пореден път от бащата на детето ѝ.

 

„За периода, в който съм живяла с него, имам седем жалби до Пето районно. Имам четири свидетелства от съдебна медицина за зверско пребиване. Получавах шамари, бях със сцепена устна, бях с пребита глава, ритници по цялото тяло.

Беше се научил да ме рита в гърба, в бъбреците, в седалището и в краката. След това лъжеше, че съм тренирала конна езда и съм падала от кон. Още бременна започна да ме пребива, да ме малтретира и психически да ме тормози за най-дребни неща.

Като пример, защо съм отворила прозореца, защо съм си събула обувките на друго място, защо има косъм от моята коса в мивката в банята”, разказа Екатерина.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза