Меню

Избрани новини

Звездите

Киркоров заплаши Литва с големи проблеми след забраната за влизането му в страната

Черният печат е заради подкрепата му на руската окупация в Крим

 

Руският певец Филип Киркоров (53) заплаши Литва с големи проблеми, след като му беше забранено да влиза в страната, съобщава РИА Новости.

 

„Като член на Европейския съюз това ще струва много скъпо на Литва, тъй като е налице абсолютно нарушение на моите човешки права“, казва разгневено арменецът български корени.

 

Той отбеляза, че адвокатът му е изключително сериозен. Изпълнителят също благодари на Естония, която не подкрепи инициативата на Литва.

 

На 19 януари стана известно, че на Филип Киркоров е забранено да влиза в Литва за следващите пет години заради позицията му относно анексирането на Крим. 

 

 

Тогава ръководителят на Министерството на вътрешните работи на републиката Агне Билотайте заяви, че през последните няколко години певецът многократно е посещавал украинския полуостров, като по този начин "публично оправдава окупацията му".

 

По-късно адвокатът на Киркоров Александър Добровински заяви, че клиентът му ще съди Литва заради решението на властите. Юристът на звездата отбеляза, че политиката не трябва да касае културата, изкуството, спорта и любовта.

 

Скандалът в бившата република започна след като стана ясно, че на няколко руски изпълнители са изплатени солидни компенсации от бюджета, заради отменени покрай пандемията концерти в Литва.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза