Меню

Избрани новини

Клюкарник

Александър Морфов кълнял децата на директора на Народния театър

Василев е завел дело за клевета

 

Директорът на Народния театър Васил Василев съди за обида и клевета режисьора Александър Морфов. Делото е по повод изказване на Морфов при получаването на наградата „Аскеер“ за най-добър режисьор през 2023 г. Васил Василев е завел частичен граждански иск за 5000 лева до 100 хиляди лева. Съдът не го допусна, тъй като делото е наказателно от частен характер.

Конфликтът между директора и уволнения дисциплинарно режисьор започна преди почти три години. А през 2023-та на церемония по връчване на годишните награди „Аскеер“, когато Морфов излиза на сцената, за да получи своята пета статуетка, казва: „Останалите 4 са в Народния театър. Там някъде се потайва онази партийно-номенклатурна нищожна личност, която е директор на театъра в момента“, каза тогава Морфов. Тези думи стават повод Васил Василев да заведе наказателното дело срещу режисьора, пише "Ретро".

„Вие как бихте се почувствали на мое място в присъствието на съпруга, медийно отразяване в цялата страна, ако някой, на най-високия театрален форум, какъвто е „Аскеер“, ви нарече „партийно-номенклатурна нищожна личност“, каза Василев.
Морфов не дойде в съдебната зала. Полина Велчева – адвокат на Морфов, коментира: „Приема го за поредното въздействие, което искат под всякаква форма да се упражни върху него, защото това не е първото дело и има в КЗД срещу него и съответно неговото мнение е, че неправилно е заведено и това.“

Директорът на Народния театър Васил Василев добави: „Обмисляме и последващо дело, защото този тормоз продължава близо година и половина чрез късни есемеси от страна на г-н Морфов. Последният есемес, който получих преди три седмици, беше клетви към моето семейство и моите три деца“.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза