Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Ура! Мегз окончателно избяга от България!

Според нея в Дубай условията за бизнес били много по-добри – но дали?

 

Пишман дизайнерка Миглена Каканашева – Мегз (33), която си беше повярвала, че ще успее да приложи успешната рецепта на Ким Кардашиян в българската действителност и да постигне нейните успехи, окончателно закри „модния“ си бизнес и търговия с китайски боклуци.

 

Хейтърите се оказаха най-малкия проблем на измамницата от Раковски. Тя се забърка в схема с кражба на автомобил, застрахователна измама, пътнотранспортно произшествие с ранена старица, а за капак НАП я погна заради ДДС схеми.

 

Наложи й се да понесе поредица обвинения в данъчни измами и в крайна сметка замина за Дубай, където завъртя главата на нов мъж в опит да заживее на чисто.

 

 

"Засега планувам да продължа да живея в Дубай. В много отношения Дубай е много различен от България и това ми харесва", сипе икономически суперлативи Ким Кардашиян от Раковски.

 

Според нея в емирството условията за бизнеса са много по-добри отколкото у нас, което не е лъжа но все пак трябва да имаш инвестиции, друг е въпросът от къде Мегз ще си ги набави. 

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Miglena Kakanasheva Dubai (@megz_miglena_kakanasheva)

 

"В Дубай държавата си партнира много успешно с частния бизнес. Всъщност държавата е собственик и партньор в някои от най-големите бизнеси от всеки сектор. И непрестанно инвестира в общия бизнес.

В България много бизнеси се оплакват, че положението е: "Дай процент от печалбата си или плати еди къде си по веригата и ще работиш". И тези пари отиват в джоба на някого си и така и държавата, и частният бизнес са ограбени.

Тук парите отиват в държавата и принципът е: "Ние сме партньори. Аз взимам законно процент от бизнеса ти в замяна на инвестиция и развитие и ти ще работиш най-много в сектора си". Тук всеки може да кандидатства за партньорство с държавата“, прави анализ на бизнес климата Каканашева, в опит да ни убеди колко добъри са условията за предприемчивите хора в Емирствата.

 

Тя обаче може би не е наясно, че външният дълг на Дубай възлиза на стотина милиарда долара, а общо на седемте емирства е около 200, според Блумбърг.

 

Според изданието в началото на септември т.г. рисковата премия по държавните ценни книжа на Дубай се е повишила рязко и се нареди сред петте най-високи в света. Тя надмина рисковата премия за Исландия и Латвия и се повиши до 687,5 базисни пункта днес.

 

 

Това се дължи на факта, че въпреки високият БВП ( 414 млр. щ.д. - 2020) емирството трудно обезпечава дълговете си и продължава да тегли нови заеми, особено след туристическия срив по време на пандемията.

 

Единственото спасение на Дубай през критичния период беше да приема издирвани лица и техните инвестиции, които търсят начин да легализират парите си.

 

Това е и причината пустинният оазис да отказва споразумения за екстрадиция и така да се превърне в примамлив рай за издирвани престъпници с много пари придобити по не толкова законни начини.

 

Та в заключение, макар и дребна измамница бихме казали, че Каканашева си е намерила мястото, а новината, че не възнамерява да се завръща в България може само да ни радва.

 

 

 

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от السياحة في دبي???????? (@dubai_world)

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати