Меню

Избрани новини

Елза отговаря

Рак в кралското семейство: Как Кейт Мидълтън се справя с тежката диагноза?

Най-трудно е да обясниш тежката диагноза на децата си

 

Кейт Мидълтън, херцогинята на Уелс, не само заема висока позиция в обществото, но и се смята за символ на красота и стил. Тя е олицетворение на грация и елегантност, което я кара да изглежда перфектна в очите на мнозина. Доскоро изглеждаше, че в живота й не може да има проблеми.

Диагнозата рак на Кейт обаче беше ярко напомняне, че болестта не прави изключения. Това е потвърждение, че ракът може да засегне всеки, независимо от богатството, положението или начина на живот.

Съпругата на принц Уилям сподели чувствата си относно въздействието, което диагнозата е оказала върху семейството й: „Разбира се, това беше огромен шок и Уилям и аз правим всичко възможно, за да го осмислим и да се справим с него насаме в името на нашите деца. Отне ми време, за да се възстановя от тежка операция и да започна лечение на рака.".

Тя акцентира върху психологическите аспекти при приемането на диагнозата, като подчерта, че след като научи за заболяването си, всеки човек преминава през редица емоционални етапи.

Тези етапи започват с шок и отричане, прогресират до гняв, депресия и в крайна сметка облекчение, което настъпва по време на етапа на приемане на болестта. Необходимо е да откриете новите си сили и възможности, и да се погрижите за нуждите на болното си тяло.

Кейт Мидълтън отбеляза, че иска да запази личния си живот и поверителност и да не бъде обект на прекалено голямо обществено внимание. Двамата със свекъра й Чарлз, който също страда от коварната болест, си поставят приоритет – лечението на рака. И това тя препоръчва на всеки, който се лекува от рак – да се съсредоточи върху здравето и лечението си.

Откровеният разговор с децата за болестта на родителя е изключително важен момент в живота на едно семейство, изправено пред такова тежко изпитание. Принцесата сподели своя опит, показвайки колко е важно към този деликатен проблем да се подходи с особено внимание и грижа.

„Имахме нужда от време, за да обясним всичко на Джордж, Шарлот и Луи по начин, който да разберат, и да ги уверим, че ще се оправя“, казва тя, подчертавайки необходимостта да останем оптимисти и да имаме вяра в положителния резултат.

Разговорите за болестта с децата трябва да бъдат структурирани по такъв начин, че да им предадат сериозността на ситуацията, без да предизвикват прекомерно безпокойство или страх.

Важно е да намерите баланса между честността и поддържането на надежда. „Казах им, че съм здрава и ставам по-силна всеки ден...“. Тези думи на Кейт Мидълтън илюстрират как можете да подкрепите децата, като говорите за напредъка в лечението и подчертавате своята решителност и сила в преодоляването на болестта.

Когато информирате децата за заболяване, е изключително важно да го направите така, че те да разберат, че въпреки всички трудности, родителят контролира ситуацията и прави всичко възможно да се възстанови. Това създава усещане за сигурност и увереност, че наистина всичко ще бъде наред.

Родителите трябва да подчертаят, че цялото семейство работи заедно за разрешаване на ситуацията и че всички трудности могат да бъдат преодолени чрез поддържане на положително отношение и взаимна подкрепа.

Съпругата на престолонаследница отбелязва не само важността на медицинското лечение, но и силата на позитивното мислене, както и важността на емоционалната и духовна подкрепа в процеса на борба с болестта. Кейт показва колко е важно да бъдеш активен пациент, а не цел и да предприемаш действия, за да допринесеш за резултата.

Важно е болният да се съсредоточи върху цялостния подход към възстановяването. Човекът е уникално същество, сложно и многостранно, което не може да се опише само с физическо измерение. Ние сме съвкупността от нашите мисли, емоции, душа и тяло.

Всичко това допринася уникално за това кои сме ние. Мислите оформят нашето възприятие за света, влияят върху нашите действия и решения. Те могат да бъдат както източник на вдъхновение и творчество, така и причина за нашите страхове и съмнения.

Балансираното развитие и хармонията между всички аспекти на нашето същество може да доведе до по-пълноценен, щастлив и здравословен живот. Разбирането, че мислите, емоциите, душата и тялото са взаимосвързани, ни позволява да сме по-съзнателни за себе си и другите, стремейки се към здраве, развитие и самоусъвършенстване.

По време на лечението е важно да следите физическата си форма, да следвате препоръките на лекарите, да ходите на разходки, да се надявате дори в най-трудните дни, да обичате живота, да не се страхувате да потърсите помощ и подкрепа, да укрепвате духа и устойчивостта си до трудности.

У нас има няколко организации в помощ на диагностицирани с рак. Такава е „Една от 8“, фондацията на Нана Гладуиш, която помага на жени с рак на гърдата.

Ако имате подобни проблеми в семейството не се притеснявайте да потърсите съдействие.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза