Меню

Избрани новини

Звездите

"С единия крак в гроба" - Легендарният супермодел Линда Еванджелиста говори за борбата с рака

Последните 10 години поднесоха много изпитания на манекенката

 

Легендарният супермодел Линда Еванджелиста наскоро разказа пред The Wall Street Journal, че е била диагностицирана с рак на гърдата два пъти през последните пет години.

 

По думите на модела, за първи път лекарите са я уведомили за диагнозата след планирана мамография в края на 2018 г. Тогава тя се решава на двустранна мастектомия. Четири години по-късно тя отново открива бучка в гърдите си и според резултатите от ядрено-магнитен резонанс лекарите подозират рецидив.

 

Еванджелиста споделя, че в разговор с хирург го е помолила да не мисли за външния й вид: „Направи дупка в гърдите ми. Не искам да е красиво. Няма да умра заради това“. 

 

След това, по думите на модела, тя преминала в боен режим „направи каквото трябва и го изкарай“. След операция и терапия онкологът й казва, че прогнозата е добра, но рискът от рецидив остава.

 

„Знам, че съм с единия крак в гроба, но настроението е празнично. Толкова се радвам, че съм жива, всичко останало е просто бонус“

— Линда Еванджелиста в интервю за The Wall Street Journal

 

 

Манекенката обясни защо крила болестта, за която знаят само най-близките, за да попречи на таблоидите да обсъждат случващото се. „Не искам Daily Mail да чака пред вратата, както правят, когато нещо се случи.“.

 

По-рано Линда Еванджелиста говори за неуспешната козметична процедура CoolSculpting, която остави забележим отпечатък върху външния й вид. През 2021 г. снимки попаднаха в жълтата преса, където беше очевидно, че фигурата на модела се е променила много.

 

Причината са усложненията при процедура, наречена криолиполиза. Еванджелиста е диагностицирана с парадоксална мастна хиперплазия, при която последствията от процедурата са противоположни на очакваните – мастните депа не намаляват, а растат.

 

"Това не само ме лиши от препитанието ми, но и ме потопи в депресия и чувство на самоомраза. Станах отшелник", сподели тогава легендата от модния подиум. Тя съди производителите на оборудването за криолиполиза Zeltiq и страните успяха да уредят исковете като част от споразумение за обезщетение. Моделът смята, че онкологичното заболяване няма нищо общо с тази процедура.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза