Меню

Избрани новини

Клюкарник

Личният фотограф на принцеса Даяна е обвинен в сексуален тормоз

Той е един от най-влиятелните хора в модния бранш

Няколко модела обвиниха в сексуален тормоз френския фотограф Патрик Демаршелие, пише The Boston Globe .

Според изданието, личния фотограф на принцеса Диана, който е сред 25-те най-влиятелни представители на модния бизнес е обвинен в сексуален тормоз от 50 модела. 

Издателството Condé Nast, което произвежда списанията GQ, New Yorker, Vanity Fair и Vogue, вече заяви, че няма да работи повече с Демаршелие.

"Ние информирахме Патрик, че няма да си сътрудничим с него в бъдеще", заяви издателят пред медиите.

Екипът на изданието Бостън Глоуб, който през 2002 година първи разкри сексуалните посегателства сред католическите свещеници в Бостън Глоуб, обяви, че техните обвинения засягат поне 25 от най-големите имена в бизнеса, работещи като агенти, фотографи, стилисти, директори на кастинги и други, уточнява БГНЕС.

Сред най-известните са 74-годишният френски фотограф, колегата му Грег Кадел ("Виктория сикрет", "Вог") и стилистът Карл Темплър (работил за "Коуч", "Зара" и "Томи Хилфингър").

Пред вестника една от бившите асистентки на Демаршелие разкрива, че той не е спирал да иска от нея "сексуални услуги" до момент, в който тя не се е подчинила, за да не загуби работата си. Други 6 манекенки пък обвиняват французина, че ги е карал насила да си поставят ръцете си върху гениталиите му или че ги е сграбчвал за гърдите.

"Хората лъжат и разказват истории", коментира за изданието самият Демаршелие, отхвърляйки изцяло обвиненията срещу себе си. Цунамито от сексуални обвинения, което заля САЩ, наскоро започна да обхваща и модната индустрия. Към момента обвинения са повдигнати на иконите в модната фотография Тери Ричардсън, Марио Тестино и Брус Уебър.

Поради тази причина в сферата бе издаден на "Кодекс за поведение", който включва забраната за алкохол при малолетните манекенки, както и използването на модели на възраст под 18 години без техния агент или друг, отговарящ за безопасността им да присъства. Голите или твърде предизвикателни фотосесии пък ще се случват с предварително договаряне.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза