Меню

Избрани новини

Ексклузивно

БНТ отговори на обвиненията срещу Кристиан Костов (видео)

Снимка: БНТ

Току що на сайта на БНТ за „Евровизия“ бе публикуван официален отговор

Повод е тиражирана информация около нашият представител на „Евровизия“ в Киев и негово участие в Крим.

Изявлението гласи:

Във връзка с медийни публикации относно участие на българския представител в Евровизия 2017 в събитие на територията на Крим, разпространени в деня на втория полуфинал на песенния конкурс, българската делегация в Киев уточнява:

На 1 юни 2014 година Кристиан Костов е посетил Крим само за няколко часа като част от групата на деца-таланти в музикалния формат „The Voice Kids“ на руската обществена телевизия. Концертът, организиран от „The Voice Kids“, е посветен на Международния ден на детето. Кристиан Костов е изпълнил две песни – едната на английски език, другата – украинска песен на известния изпълнител Рожден Ануси.

По това време Кристиан Костов е на 14 години и не е бил придружен от своите родители. От тях не е било поискано съгласие за участието му в концерта.

По-рано днес Украински влогър съобщи, че Кристиан Костов е пял в Крим през юни 2014 г., след анексирането на полуострова.

Анатолий Шарий показва кадри от изпълнението на Кристиан в лагера "Артек".

"Служби, спите ли?!", пита във видеото си влогърът Шарий.

Реакцията на руските медии не закъсня:

"Български участник на "Евровизия" унижи украинските власти", пише руският сайт "Дни".

Вестник "Украинска правда" написа, че българският представител може да повтори съдбата на Самойлова.

Припомняме, че на представителката на Русия Юлия Самойлова бе отказан достъп до конкурса в Киев, защото пяла в Крим през 2015 г.

Тогава Кристиан коментира случая пред агенция ТАСС така:

"Не обичам да обсъждам политически въпроси. "Евровизия" е музикален конкурс, а музиката обединява, сега виждам точно обратното. Надявам се, че всичко ще бъде наред и страните ще намерят общ език, защото е жалко да загубим артист като Юлия".

Според законите на Украйна се смята, че който посещава "временно окупираните територии" без разрешение от Киев, подлежи на санкция, включително забрана за достъп до страната. Крим бе анексиран през пролетта на 2014 г.Коментари (1)

Ivanqtl Рекомендую Вам аккауратно перебирать СМИ источники поиска информации. Очень много правительственных и заангажированных.
Хотела бы Вам предложить качественное СМИ - russinfo.net, где я часто ищу информацию. Информация по ссылке: https://russinfo.net/prognoz-na-god/pogoda/pprognoz-pogody-vesnoj-na-2016-god.html
А где ищите Вы?
13.01.2022 06:23 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза