Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Руският Първи Канал се отказа да излъчи „Евровизия 2017“

Евровизия 2017

Отсъствието на Русия в състезанието намалява шансовете на българския представител

Руската телевизия Първи Канал заяви, че няма да излъчи тазгодишния конкурс "Евровизия" заради отказа на украинските власти да позволят в страната да влезе певицата Юлия Самойлова, която бе избрана да представя Русия.

"Вярваме, че отказа на украинската страна е абсолютно безпочвен, защото това със сигурност е опит на Украйна да се политизира конкурса, чиято цел за 62-годишната му историята е да обединява хората" – заяви пред руския офис на BBC ръководителят на Дирекцията за връзки с обществеността на Първи Канал Лариса Кръймова.

Юлийя Самоилова

EBU, организатор на “Евровизия” предложи по-рано вариант за дистанционно участие на Русия чрез пряко включване от Москва или замяната на Юлия с друг представител. "Смятаме тази и другите опции са неприемливи." Отговориха в изявление от канала.

Отпадането на Русия ще намали шансовете на българския участник Кристиан Костов, който разчита на гласовете от Русия. Според жребия руснаците трябва да участват във втория полуфинал и така имат право да гласуват за България. Освен това, Кристиян, който е с руски корени, е познат от участието си в известен музикален формат по руската телевизия, където стигна до финал.

В края на март, Службата за сигурност на Украйна забрани на Самойлова достъп до страната за три години - "Въз основа на получени данни за нарушение на украинското законодателство от Самойлова."

Службата не уточнява за какво нарушаване на въпросния закон става въпрос. Въпреки това, известно е, че певицата е посетила Крим без да иска разрешение от украинските власти да влезе на полуострова.

Юлия Самойлова бе избрана представител на Русия в "Евровизия" в конкурс, който се проведе от Първи Канал. Певицата и композитор, родена през 1989 г. от детството си е в инвалидна количка и има първа група инвалидност.

Според TNS Русия, излъченият през 2016 г. финал на "Евровизия" по канал Русия 1 е сред първите десет програми с най-висока  гледаемост през годината с рейтинг 8.1 и пазарен дял - 37,2.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза