Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Киркоров: „Без Русия докато „Евровизия“ не промени правилата“

Филип Киркоров

Певецът настоява за промени в начина на оценяване на конкурса

По всичко личи, че скандалите между Русия и Украйна относно „Евровизия 2017“ няма да стихнат скоро. Поредното доказателство за това идва от изказването на звездата на руската естрада Филип Киркоров, който заяви, че Русия трябва да се откаже да участва в "Евровизия" докато организаторите на конкурса, не направят промени в регламента. Изказването Киркоров направи пред агенция ТАСС днес (петък, 21 април).

"Още преди ситуацията с Юлия [Самоилова] аз бях привърженик на това Русия да не участва в състезанието, докато правилата не се променят", каза Киркоров.

Основното негодувание на певеца е, че резултатът от гласуването е разделен по равно между публиката и журито. Според него, процентът на гласуването трябва да бъде 70:30 или 80:20 в полза на публиката.

Киркоров допълни, че докато организаторите не направят промени "няма смисъл да се участва в конкурса", тъй като "редица страни продължават да намаляват резултатите ни, без значение кой участва."

Още през февруари Киркоров призова за бойкот на "Евровизия". В интервю той отбеляза, че по-рано е бил фен на състезанието, но след това е променил мнението си. Според арменецът с български корени, руският участник на "Евровизия-2016" Сергей Лазарев получил "купчина нули от решаващо значение."

Евровизия 2017

"Евровизия-2017" ще се проведе в Киев през май. Русия няма да участва в конкурса, след като Службата за сигурност на Украйна забрани на обявената руска участничка Юлия Самоилова да влезе на територията на държавата. Руските телевизионни канали отказаха да излъчват конкурса.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза