Меню

Избрани новини

Музика

Корупционен скандал тресе „Евровизия 2017“

Евровизия
Снимка: Евровизия

Част от екипа подготвящ състезанието напусна, събраха нов за 72 часа

В Киев събраха нов екип, който ще подготви песенния конкурс "Евровизия -2017", това съобщи заместник-директора на Националната обществена телекомпания на Украйна публично (НТКУ) Павел Грицак, предаде агенция РИА Новости.

"Отне ни около 72 часа. Това се дължи на две причини: силната подкрепа на всички властови структури на Украйна и град Киев, а втората причина, че е хората, които напуснаха не са от снимачния и сценичен екип. Тези, които ни изоставиха са от ивент екипа и заетите с рекламата ... част от екипа, който не се отразяват пряко върху телевизионното шоу и подготовката", каза Грицак.

На 13 февруари екип от служители на НТКУ, ангажирани в подготовката на "Евровизия" в Киев бяха лишени от пълномощия. Два дни по-късно, от офиса на специализираната антикорупционна прокуратура на Украйна призоваха напусналите служители да разкажат за злоупотребите в подготовката на музикалното събитие.

Според членовете на групата, назначаването на новото ръководства и  свързаните с тях действия са блокирали работата по подготовката на конкурса за два месеца. В същото време работниците са се опитали да преговарят с ръководството на НТКУ, Държавната комисия за радио и телевизия и представители на кабинета.

"Евровизия-2017" ще се проведе в Киев, полуфиналите са на 9 и 11 май, а финала ще се проведе на 13 май.

Все още не обявен българският участник в състезанието, но най-спряганото име е това на Гери Никол.

Билетите за събитието са в продажба от 14 февруари, една пета от тях вече са продадени. Официалният дистрибутор на пропуските Concert.ua е пласирал над 11 000 от тях. Общо за проявата са били пуснати 70 000 билета.

Цените им започват от 8 евро и дават възможност за достъп до репетициите.

Най-скъпите са на цена от 500 евро и са за финалния спектакъл във VIP зоната. Най-евтиният билет за финала ще струва 70 евро.

По-рано официалният дистрибутор съобщи, че билетите на черния пазар са достигнали цени от 3 до 5 пъти надвишаващи първоначалната им стойност. Най-скъпите се предлагат за 1400 евро.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза