Меню

Избрани новини

Музика

Руската участничка на „Евровизия“ със забрана за Украйна

Все още не взето окончателно решение, но документите са подготвени

Агенцията за сигурност на Украйна (СБУ) е подготвила документ относно забраната за влизане в страната на певицата Юлия Самойлова, която е избрана от руската страна да участва в конкурса "Евровизия-2017". Това съобщи пред журналисти в Киев ръководителят на отдела Василий Грицак, предаде "Интерфакс-Украйна".

"В този момент решението за забрана на влизането й все още е висящо, но ще разкрия една тайна - съответния документ е изготвен", каза той.

На 17 март Грицак каза също, че все още не е взето решение за руската певица. "Все още имаме достатъчно време до месец май", уточнява ръководителят на СБУ.

Украинските спецслужби проверяват информация за представление на Самойлова през юни 2015 г. в Крим окупиран от Русия, заради което Москва и Киев са в болезнено изострени отношения. Всички артисти, които са посетили полуострова след анексирането към Русия, като правило, не се допускат в Украйна.

За това, че певицата в инвалиден стол ще представлява Русия в конкурса с песента Flame Is Burning, стана известно на 12 март. 

"Евровизия-2017" ще се проведе в Киев. Датите на полуфиналите са 9 и 11 май, а финала ще се проведе на 13 май.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза