Меню

Избрани новини

Музика

Сергей Лазарев се обяви срещу бойката на „Евровизия“

Фикип Киркоров и руски политици призоваха Русия да се откаже от участие в конкурса

Руската поп звезда Сергей Лазарев се изказа срещу бойкота на музикалния конкурс "Евровизия"в Киев, които подеха някои от неговите колеги и политици от Русия.

Миналата година руският представите в музикалния конкурс стана лидер в зрителския вот, но заради оценката на журито в крайна сметка той получи второ място, на първо място се класира украинската певица Джамал.

В своята колонка в Life.ru Лазарев казва, че призивите за бойкот го разочароват и припомнят собственото му участие миналата година в Стокхолм:

"Никога няма да забравя чувствата си, когато миналата година бях на сцената за представя Русия, и Европа, давайки глас за нашата песен забеляза високото професионално ниво демонстрирано от страната ни в областта на музиката и забавленията. Повярвайте ми, в този момент в многохилядната зала Globe Arena в Стокхолм нямаше нито един човек, който да сбърчи нос, подсвирква, недоволства или да обсъжда политически пристрастия. Нима това не си заслужава?".

 

Той също така признава, че ситуацията е наистина сложна, и заради отношенията между Русия и Украйна на преден план е необходимо да се осигури сигурността на участника от Русия, защото не е изключена и провокация. "От друга страна, защо никой не се замисли, че бойкота може да утежни още повече конфликта между двата някога братски народи? Искам да ви напомня, че " Евровизия " все пак е музикален конкурс. С такива радикални решения, като бойкота, нашите политици го политизират още повече. Музиката, изкуството, спорта, трябва да са извън политиката -. Напълно съм убеден в това и мнението ми няма да се промени", казва Лазарев.

Евровизия

Той отбелязва, че "Евровизия" е преди всичко едно забавно и цветно шоу, в което на руските изпълнители се отдава винаги да се харесат на европейците, въпреки предпазливото отношение към страната като цяло. "За първи път от няколко години след политическото напрежение именно там, в Швеция, ние бяхме в състояние да променим ситуацията с освиркването при обявяването на руския участник и нашата страна в залата, припомня Сергей – Напротив, нас ни поддържаха и викаха: „Сергей! Русия!“ – Чувах го със собствените си уши и бях щастлив.".Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза