Меню

Избрани новини

Музика

За първи път в историята на Евровизия Русия не се класира на финала (видео)

Снимка: TAСС

През 2009 година Дима Билан донесе победа и домакинство за Москва

Руската представителка на Евровизия 2018  Юлия Самоилова, която не успя да участва в миналогодишния конкурс за песен на Евровизия в Киев, няма да може да участва и в конкурса тази година, забеляза репортер на LifeOnline.bg.

Самоилова не се класира за финала във втория полуфинал на "Евровизия 2018", която се провежда в португалската столица Лисабон. 

Жребият отреди руската представителка да се бори за правото да участва на финала утре във втори полуфинал вчера.

Тази година във втория полуфинал участваха представители на 18 страни, 10 от тях достигнаха финала.

И за първи път от включването си в конкурса през 1994 година Русия няма да участва на финал.

През 2009 година Дима Билан донесе победа за родината на Евровизия състояла се в Белград, след което Москва домакинства музикалния евро форум, през 2010.

Тогава делегацията на Русия беше предвождана от Филип Киркоров, който години наред застава зад руските проекти за Евровизия. Този път обаче, роденият във Варна арменец изневери на втората си родина и ръководеше тимът на Молдова, който също ще участват на финал и са сред фаворитите на публиката и журито.

Сега списъкът на страните, които са достигнали финала на "Евровизия-2018", е определен изцяло. 

България се класира за финала заедно с Естония, Чехия, Австрия, Кипър, Израел, Албания, Финландия, Ирландия, Литва, Норвегия, Сърбия, Дания, Молдова, Холандия, Австралия, Унгария, Швеция, Словения и Украйна.

Юлия Самоилова, която е прикована в инвалиден стол участва в тържествената церемония по откриването на Зимните параолимпийски игри през 2014 г. в Сочи, където изпя песента "Together". 

Миналата година тя не можа да участва на Евровизия в Киев. Самоилова трябваше да представлява Русия, но украинските власти отказаха влизането й.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза