Меню

Избрани новини

Музика

Без обяснение! България е аут от „Евровизия“!

Липса на пари ли спъват участието на страната ни?

България няма да участва на "Евовизия" в Тел Авив догодина, това стана ясно от официалният акаунт на българската делегация за „Евровизия“, койти публикува в социалната мрежа Туитър съобщение.

В него се благодари на изпълнителите, помогнали за прогреса на България както в конкурса, така и в детското му издание, научи репортер на LifeOnline.bg.

От българската делегация за „Евровизия“ обещаха повече информация и обяснения за настоящата ситуация по отношение на българското участие скоро.

"Много съм тъжен и разочарован да чуя, че България се оттегля от Евровизия. Това беше една от малкото възможности за българските изпълнители."

Това написа в Туитър Георги Симеонов, член на групата Equinox, която представи България на Евровизия през 2018 г., пише „Труд“, цитиран от сайта Secret.bg.

Той коментира още, че отказът от участие в конкурса се дължи по-скоро на финансиране, отколкото на представяне.

Припомнете си, че през 2018 България бе представена достойно от сборната формация Equinox, победител стана Израел, който през 2019 ще домакинства най-известният форум на европейската музика.

Най-доброто представяне за страната ни досега постигна Кристиан Костов, който беше на един дъх разстояние от победата през 2017 г.

Тогава той се класира втори, а статуетката грабна изпълнителят на Португалия.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза