Меню

Избрани новини

Фен зона

Тъгата на кралицата и призракът на Даяна: Разочарование ли е последния сезон на „Короната“?

Снимка: кадър от филм / Netflix

Сериалът вече е наличен за стрийминг в Netflix

 

На 16 ноември в Netflix излезе първата част от последния, шести сезон на сериала „Короната“ - (последните шест епизода ще бъдат пуснати през декември).

 

Може би най-тъжният епизод от всички е този съсредоточен върху смъртта на принцеса Даяна.

 

Тази тема обаче е първият голям провал от цялата поредица. Разбира се, принцесата се радваше на голяма любов, но опитът на продукцията почти да я канонизира се оказа излишен.

В новия сезон на "Короната" дори цветовете са приглушени в сравнение с всички предишни. Той е тъжен, буквално във всеки епизод. Кралицата и принц Филип усещат старостта си. Филип признава на Елизабет, че някога е имал „приятелство“ с друга жена.

Бракът на принц Чарлз и принцеса Даяна е напълно разрушен, той я мрази, а тя е безразлична към него. Най-големият й син, принц Уилям, неин основен поддръжник, е пораснал през последните години и напуска дома си за да учи в Итън Колидж. Даяна започва афера с Доди Ал-Файед.

 

Безупречното в този сезон – както и във всички предишни – е актьорската игра.

 

Имелда Стонтън (най-известна у  нас с ролята си на Долорес Ъмбридж в поредицата за Хари Потър) играе кралицата в последните два сезона.

Джонатан Прайс, който е в ролята на принц Филип, получи титлата сър в Обединеното кралство за изключителната си игра.

Австралийската актриса Елизабет Дебицки играе ролята на принцеса Даяна (тя участва в две части на супергеройския „Пазители на галактиката“).

Ролята на принц Чарлз се изпълнява от Доминик Уест, един от главните герои в култовия сериал от 90-те години „Наркомрежа“ (The Wire).

 

 

Основната слабост е, за съжаление, сюжетът.

 

В предишните епизоди "Короната" повече от умело се преструваше, че всички събития и диалози в нея са възможно най-реалистични. Стигна се до там, че зрители в социалните мрежи проклинаха кралското семейство за бездушието им.

 

Сега всякакъв реализъм беше убит от появата на повече от странния призрак на принцеса Даяна след нейната смърт. Тогава този призрак хваща кралица Елизабет за ръка, учи я и тя слуша с уважение. Тогава той освобождава принц Чарлз от някои от греховете му - и не може да сдържи сълзите си.

 

Не само оправдание, но дори разбиране защо е необходимо всичко това просто липсва. И точно поради тази причина новият сезон е буквално унищожен от британските филмови критици. Но, честно казано, без тези странни сцени, това все още е същата „Корона“, която публиката очаква месеца преди излизането му.

Последните шест епизода от последния сезон ще бъдат достъпни в платформата на 14 декември. Можем само да се надяваме, че призракът на принцеса Даяна ще почива там и сериалът ще остане в историята, както трябваше да бъде - основното твърдение на 21 век за това какво е Великобритания досега и как се случва животът там.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза