Меню

Избрани новини

Звездите

Исторически пуловер на принцеса Даяна беше продаден за рекордните 1,14 милиона долара (видео)

Дрехата е обсипана с множество бели и една черна овца

 

Пуловерът на покойната принцеса Даяна, с една черна овца сред много бели, беше продаден на търг в аукционната къща Sotheby's в Ню Йорк за 1,14 милиона долара.

 

Организаторите на търга първоначално оцениха историческия пуловер между 50-80 хиляди долара. Задочното наддаване за дрехата беше открито на 31 август и до последните минути на търга най-високата оферта беше 200 000 долара.

 

Но в крайна сметка най-щедрият последен купувач - Sotheby's не разкрива самоличността му - предложи сума пет пъти и половина повече.

 

Даяна Спенсър е носела този червен пуловер с редове бели овце и една черна сред тях, когато все още не е принцеса, а само годеница на принц Чарлз - през 1981 г.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Warm & Wonderful (@warmandwonderful)

 

 

През март, тази година, според Sotheby's, той е бил намерен на тавана и е решено да се продаде. В резултат на това той донесе повече пари, отколкото всички предмети на Даяна, пуснати на търг.

 

Миналата година нейният любим Ford Escort беше продаден за 806 000 долара, както LifeOnline.bg ви разказа.

 

Бижуто от нейната колекция „кръст на Атала“ с аметисти и диаманти беше купен от Ким Кардашиян за 203 000 долара по-рано тази година.

 

 

Почитателите на Даяна, спомняйки си този пуловер, често казваха, че тя носи тази черна овца сред белите като символ на нейната позиция в кралското семейство. Но модните историци смятат, че това е романтично преувеличение: тя го е обличала месец преди сватбата си с принц Чарлз.

 

В епоха, когато нямаше социални мрежи или дори интернет, снимките на Даяна в този пуловер във вестниците създадоха фантастична реклама за компанията, която излезе с този дизайн - Warm and Wonderful (Топъл и прекрасен).

 

Малко след сватбата Бъкингамският дворец написа в писмо до Warm and Wonderful, че пуловерът се е протрил и трябва да бъде заменен. Компанията изпратила нов точно като него и Даяна го носи през 1983 г.

 

Sotheby's включи това писмо от Бъкингамския дворец с партидата, както и писмена благодарност за замяната. Дупката на пуловера послужи като доказателство, че той е единственият, първият.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза