Меню

Избрани новини

Пикантерии

Психолози обясниха защо хората гледат съдържание за възрастни!

Снимка: rawpixel.com

Пристрастяването може да до доведе до психическо разстройство

 

Прекомерното или неконтролирано гледане на хард съдържание за възрастни обикновено се свързва с психологическото и емоционалното състояние на човека. Експерти от Австралия обясниха кои фактори предизвикват необходимостта от видеоклипове за „възрастни“.

Според някои проучвания порнографията може да бъде потенциално полезна, например за сексуалната социализация на младежите.

Противниците на този подход отбелязват, че „забранените филми“, напротив, създават нереалистични очаквания за сексуален живот и също така насърчава насилието срещу жени. По един или друг начин гледането на видеоклипове за възрастни може да бъде контролирано, но понякога се превръща в поведенческа зависимост.

Изследователи от австралийския университет "Чарлз Дарвин" в своя нова публикация разглеждат причините за проблемната употреба на филми за възрастни, тоест прекомерното или натрапчиво гледане на такова съдържание. Съответната научна статия е публикувана от списанието Addictive Behaviors Reports .

В проучването са участвали 213 души на възраст от 18 до 79 години. Близо две трети от тях съобщават, че гледат секс филми поне веднъж седмично по време на проучването. Според респондентите тенденцията за използване на проблемна порнография е по-висока сред самотните хора с трудности в регулирането на емоциите. По-голям риск от пристрастяване към видеоклипове за възрастни е регистриран сред мъжете, а възрастта на участниците в проучването не е повлияла на резултатите.

Учените са сред първите, които считат способността на зрител на порно да взаимодейства със създател на съдържание, което съществува в онлайн платформи, като потенциално важен фактор. Проучването установи, че хората, които общуват с авторите на порнографски видеоклипове и предавания, са по-малко склонни да гледат прекомерно или неконтролируемо такова съдържание. За да проучат по-подробно тази връзка, авторите на статията провеждат допълнителни изследвания.

Проблемното използване на специалното съдържание води до такива негативни последици като ниско самочувствие, намалена продуктивност, лошо настроение, безпокойство и неудовлетвореност във връзката. Изследователите също отбелязват: „Пристрастяването към порнографията може да предизвика конфликт в двойката, особено ако хората имат различни възгледи за такова съдържание поради религия или морални убеждения. В този случай проблемната употреба на порнография може да причини продължаващо напрежение във връзката.“

Освен това, ако имате затруднения с регулирането на емоциите си, гледането на секс филми може да влоши проблема. Човекът ще започне да се изолира от външния свят и ще стане още по-самотен. Учените предполагат, че увеличаването на социалните контакти може да помогне при проблемно използване на порнография: чувството за самота ще намалее и зависимостта ще стане по-лека. Психолозите могат да ви научат как да управлявате емоциите без помощта на порнографско съдържание.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (1)

Бай Ставри Когато едно нещо в секса носи върховно удоволствие и за двамата партньори всичко е позволено!!! Щом господ е създал мъжа и жената да изпитват удоволствие и върховна наслада от секса всичко друго е маловажно в живота! Сексът е радост, здраве и живот!!!
06.07.2024 07:29 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза