Меню

Избрани новини

Пикантерии

Проучване! 94% от жените в Холивуд са пострадали от сексуален тормоз

За насилие говорят жени продуценти, сценаристи, режисьори, редактори и други професии в киното

Резултатите от анонимно проучване, поръчано от USA Today, показват, че 94% от жените, които са работили или работят в Холивуд, са били изправени пред сексуално насилие.

По-голямата част от 843 жени, участвали в изследването заявяват, че са имали неприятен опит със сексуален подтекст, коментари, нежелано докосване, директни предложения за секс с изисквания за голи прослушвания без предизвестие. Тормозът, по правило, идва от влиятелни по-възрастни мъже.

Не само актрисите говорят за тормоз, но и продуцентите, сценаристите, режисьорите, редакторите и представителите на други кинематографични професии. Всяка пета от интервюираните жени признават, че поне веднъж са били принудени да отстъпят пред тормоза.

Пред "Billboard", директорът на Центъра за равенство и здраве в Университета на Калифорния Анита Радж, коментирай резултатите от проучването и констатациите на USA Today с повишено внимание. Тя се съгласи, че получените данни заслужават внимание и предизвикват известна загриженост относно рязката разлика от обичайните данни за злоупотреби на работното място.

Припомнете си, темата за сексуалния тормоз в Холивуд изплува на дневен ред през есента на 2017 година. В основата на този феномен беше влиятелният продуцент Харви Уайнстийн и актьорът Кевин Спейси, срещу които бяха изказани редица публични обвинения. Самият Спейси получи обвинения в тормоз от няколко мъже.

Списание "Тайм" посвети на проблемите на жертвите на тормоз специален брой "Личността на годината" и движението „Me Too“ в подкрепа на засегнатите жени, което се разпространи по целия свят.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза