Меню

Избрани новини

Звездите

Почина О Джей Симпсън, звезда на американския футбол и герой на сензационно дело за двойно убийство! (видео)

Снимка: кадър от филм

Процесът срешу него се следеше на живо от цяла Америка и на места по света

 

Орентал Джеймс Симпсън, по-известен като О Джей Симпсън, бивша звезда на американския футбол и обвиняем по дело за убийство на съпругата си, отекнало по целия свят, почина в Съединените щати .

Семейството на О Джей Симпсън обяви, че той е починал от рак на 10 април. Той беше на 76 години.

Симпсън играе детектив Нордберг в комедията „Голо оръжие“, но това, което му донася световна слава в средата на 90-те години е е убийството на съпругата му.

Бившият футболист беше обвинен в предумишлено двойно убийство на съпругата си Никол Браун-Симпсън и нейния приятел Роналд Голдман. Цяла Америка гледаше на живо полицейското преследване на Симпсън, обвинението представи огромно количество доказателства в съда, но накрая съдебния състав го призна за невинен.

Процесът предизвика голям резонанс, всяка стъпка на защитата и обвинението беше отразена в медиите. Първият сезон на телевизионния сериал "Американска криминална история" беше посветен на този случай.

По-късно семейството на починалия Голдман успя да спечели гражданско дело срещу бившия футболист. Тогава съдът намери Симпсън за виновен за смъртта на Голдман и нареди да изплати 33,5 милиона долара от ответника.

През 2008 г. Симпсън беше осъден за въоръжен грабеж и отвличане и осъден на 33 години. През 2017 г. е помилван и освободен.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза