Меню

Избрани новини

Звездите

Смърт на снимачната площадка: Реквизиторът на филма с Алек Болдуин е признат за виновен в непредумишлено убийство (видео)

При инцидента загина оператора Галина Хътчинс

 

Създателката на реквизити за филма "Rust" (Ръжда) Хана Гутиерес-Рийд беше призната за виновна за смъртта на снимачната площадка на операторката Галина Хътчинс. За оръжието по време на снимките отговаря Гутиерес-Рийд, а съдебните заседатели стигаха до извода, че сред халосните патрони е имало боен патрон по нейна вина.

 

Украинският оператор Галина Хътчинс (родена Андросович) почина по време на снимките на „Rust“ в Съединените щати през октомври 2021 г. Главният актьор и продуцент на филма Алек Болдуин репетира движението с револвер, натиска спусъка - и се оказва, че оръжието е заредено с боен патрон. Куршумът убива Хътчинс и ранява режисьора на филма Джоел Соуза.

 

Алек Болдуин също е изправен пред съда по обвинения в непредумишлено убийство.

 

Присъдата по делото на майстора на реквизита може да помогне на защитата му: адвокатите му вече могат да твърдят, че Гутиерес-Рийд е била причината за смъртта на снимачната площадка, без техният клиент да знае за това.

 

Хана Гутиерес-Рийд е изправена пред присъда до три години затвор.

 

Обвинението представи доказателства в съда, че тя е взела със себе си кутия със собствените си бойни патрони от дома си, за да снима в Ню Мексико, и тези патрони случайно са били смесени с халосни.

 

 

В резултат на това, както казаха прокурорите и съдът се съгласи, боен патрон, в резултат на небрежността и безотговорността на Гутиерес-Рийд и трагично стечение на обстоятелствата, се озова зареден в револвер, който е използван пред камерата от Алек Болдуин.

 

Съдебните заседатели стигнаха до присъда доста бързо: те обсъждаха по-малко от три часа.

 

Адвокатът на Гутиерес-Рийд каза в съда, че обвинението не е успяло да докаже, че подзащитния му е единственият виновник за смъртта на Хътчинс и че тя е била превърната в изкупителна жертва.

 

Сред свидетелите, които говориха в съда, беше режисьорът Джоел Соуза. Той припомни, че веднага след фаталния изстрел Гутиерес-Рийд казала няколко пъти: "Съжалявам, Джоел!".

 

Снимките на „Ръжда“ бяха прекратени след смъртта на Хътчинс, но миналата година екипът на филма реши да завърши лентата в памет на Галина, като покани нейния вдовец Матю Хътчинс за изпълнителен продуцент.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати