Меню

Избрани новини

Звездите

Нова версия! Наталия Гуркова е вдовица заради мъжът на Цеца Ражнатович

Връзки със Земунския клан довели до екзекуцията

Убийството на съпруга на Наталия Гуркова - Джордже Михалевич било поръчано от Земунският клан, писа ХотаАрена.

Според изданието, търговецът на диаманти е бил опасно близък с двама негови членове. Това са убийците на самия Желко Ражнятович-Аркан. Екзекуторите на една от най-спорните фигури в бивша Югославия, Доброслав Гаврич и Милан Джуричич, от години се укриват в ЮАР.

За тях се знае, че са принадлежали именно към Земунския клан, който стои зад убийството на Аркан. За екзекуторите в ЮАР от години се говори, че въртят общ бизнес с търговеца на диаманти от Черна гора Джордже Михалевич.

Според сръбски медии, Джордже дължи почти целия си финансов успех именно на Добросав Гаврич, който го закриля и подпомага със средства легалния му бизнес с диаманти. Чрез фирмата на Михалевич сръбските мафиоти перат мръсните пари от дрога, оръжие, трафик на хора и атентати, твърдят още редици публикации в сръбската преса.

Именно заради приятелството си с двамата опасни престъпници от Земунския клан Джордже става жертва на техните врагове в ЮАР.

Всъщност убийството на Михалевич се случва точно пет месеца след показен разстрел в Йоханесбург на член от Земунския клан и осъден за убийството на Аркан - Милан Джуричич.

Близкият приятел на Джордже е убит на 26 април, а със смъртта му започва истинска война пренесена в ЮАР за преразпределение на територии, твърдят местните журналисти.

Неслучайно и в момента властите търсят обща връзка между двете убийства. Заподозрян за двете убийства е кръстникът на мафията в ЮАР Радован Крейчир. Той е бивш покровител на бегълците от Земунския клан в ЮАР, но след това групировките се разделят. Заради връзките си с членовете на сръбската групировка в полезрението на враговете попада и съпругът на Гуркова.

Земунският клан се прочу с лоша световна слава през 2003 г. Членът на организираната престъпна групировка, появила се в района на сръбската столица Земун - Милорад Улемек, си призна за убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич.

Смята се, че именно тогава убийците на Аркан бягат в ЮАР и получават закрилата на бъдещия си враг - Крейчир. Те придобиват власт и пари, въртят общ бизнес с мъжа на Гуркова, чиито доходи се смятат за абсолютно легални.

В интервюта за медии в ЮАР той отрича връзка с опасните групировки. Въпреки дистанцирането си, става жертва на разразилата се война между Земунския клан и боса на южноафриканската мафия. Първата жертва е убиецът на Аркан, последван от Михалевич.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза