Меню

Избрани новини

Риалити

Тъмни облаци надвисват над Хекимян - масово напускат телевизията заради него

Бившият репортер вилнее в ролята си на директор „Новини и актуални предавания”.

 

Шефовете на bTV са вдигнали мерника на Антон Хекимян, заради нестихващите скандали в нюзрума на телевизията и огромния отлив на кадри.

 

Говори се, че те били предизвикани именно от директора на отдел „Новини и актуални предавания” Хекимян.

 

Само за последния месец трима знакови репортери са хвърлили оставки пред Хекимян и екипът му оредял драстично точно в най-напечения работен период. Пръв от медията с обида си тръгнал Денислав Борисов.

 

 

Нервите на перничанина, израснал в Радомир, не издържали под ръководството на Антон Хекимян и той обявил, че не просто напуска, а къса завинаги с журналистиката и ще се мести в съвсем друг бранш.

 

Негови колеги твърдят, че Борисов напуснал, защото поне от година и половина настоявал да му бъде поверено предаване. Той смятал, че е достоен да води или сутрешния блок на канала, или някое от уикенд изданията на публицистичните предавания.

 

Дразнел се, че Хекимян открито лансирал Мария Цънцарова, а той и другите колеги оставали в сянката й. Затова и преди месец подал предизвестие за напускане.

 

Веднага след него крак повлекли и две от знаковите репортерки на спорта, които отново са под ръководството на Хекимян. Става дума за хубавиците с дълъг опит на екран Елена Яръмова и Флорина Иванова.

 

Елена Яръмова, Денислав Борисов и Флорина Иванова напуснаха медия

Преди дни се разбра, че двете си тръгват от медията заради многото работа, постоянния стрес и сплетните, които вгорчават работния ден на телевизионерите там.

 

Хекимян, който преди близо две години седна в стола на уволнения Венелин Петков, бил в паника от напускането на част от най-добрите му кадри, пише „Ретро”.

 

Той се опитал всячески да ги задържи, като дори им предложил по-високо заплащане. Основният му страх бил да не отидат в конкурентната NOVA, защото щял да натрупа още черни точки пред собствениците на компанията и било съвсем възможно да го изхвърлят от директорския пост също толкова безславно, колкото и предшественика му Петков.

 

Хекимян, който е пословичен кариерист, бил изключително притеснен от ситуацията, в която се намирал. Въпреки че се опитвал да се държи приятелски с екипа, такъв отлив на кадри от медията не е имало от години.

 

 

Припомняме, че първо хорото поведе още преди няколко месеца Биляна Гавазова, която беше едно от най-харесваните имена на bTV в продължение на близо 11 години.

 

Тя изненадващо излезе в дълъг отпуск, а след него обяви, че си тръгва от сутрешния блок и телевизията и ще поеме към нови творчески хоризонти.

 

Така и не се разбра истинската причина за напускането й. Появиха се слухове, че журналистката е имала открит конфликт с шефа си Хекимян, с когото някога бяха равнопоставени и заедно водеха „Тази сутрин”. Не е за пренебрегване и фактът, че седмици преди Гавазова да дезертира, Бойко Рашков си пожела уволнението й.

 

Все пак стана ясно, че Хекимян е успял да прикотка едно от лицата на нова. Спортните емисии получават свежо попълнение в лицето на „Мис България 2004“ Гергана Гунчева.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (1)

ДДТ И Елена Яръмова е една журниластка, ум да ти зайде... Ако не беше мъжа й (Алекси Сокачев), нямаше да види телевизионен екран и ... по телевизора.
25.07.2022 15:53 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза