Меню

Избрани новини

Фен зона

Тази вечер е Първи полуфинал на „Евровизия“! Как да гласуваме за България?

Снимка: БНТ

За България може да се гласува само от чужбина!

Специално сформираната да представя България на „Евровизия 2018“ група „Equinox“ излиза на сцената тази вечер (8 май).

Предвождани от Жана Бергендорф изпълнителите Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл ще излязат под номер 10 на престижната музикална сцена в зала Altice Arena в Лисабон.

Обществената телевизия ще предава на живо телевизионното шоу от 22:00 часа по БНТ1 и за българите в чужбина по БНТ Свят.

За българската композиция - „Bones” - ще могат да гласуват телевизионните зрители в Испания, Португалия, Великобритания, Чехия, Белгия, Австрия, Ирландия, Кипър, Гърция, Израел, Швейцария, Финландия, Беларус, Литва, Албания, Исландия, Азербайджан, Естония, Армения, Хърватия и Македония, това са останалите страни, които участват в Първи полуфинал.

Според регламента на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) от България може да се гласува за другите изпълнители, но тези българи, които се намират в една от изброените държави, имат шанса да подкрепят „Equinox“.

Сънародниците ни трябва да гледат местната телевизия, която излъчва конкурса и да следват посочените инструкции и телефонните номера, които се появяват на екрана.

Вотът на зрителите започва веднага след края на последната конкурсна песен. На сайта на БНТ за „Евровизия“ – eurovision-bulgaria.tv - също може да се намери пълна информация за телевота от чужбина.

Легенда: червено - Не може да гласува за България / синьо - Може да гласува за България на първи полуфинал / зелено - Може да гласува за България на полуфинал - 8 май и на финал на 12 май


ГЛАСУВАНЕ В ПЪРВИ ПОЛУФИНАЛ НА 8 МАЙ 2018

  • Шоуто започва в 22:00 българско време, 21:00 централноевропейско, 20:00 Португалия и Великобритания, 19:00 в Исландия;
  • Гласуването започва веднага след края на последната песен #19 Кипър;
  • Гласуването се извършва чрез изписаните номера на екраните от страна на местната телевизия, излъчваща конкурса. Номерата са различни за всяка държава. Например, номерата за гласуване, изписани от БНТ за България, важат само за територията на нашата страна.
  • Можете да гласувате и чрез Евровизионното приложение, което можете да изтеглите за Android и IOS тук.
  • Гласуването е отворено за период от 15 минути. Ако гласувате преди или след него, Вашият глас няма да бъде зачетен, но ще бъдете таксувани.
  • Можете да гласувате до 20 пъти, освен ако в съответната държава няма обявено друго ограничение.
  • В първия полуфинал могат да гласуват само 19-те участващи държави в полуфинала плюс Испания, Португалия и Великобритания.
  • Гласуването е възможно само от мобилен номер на местен оператор.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза