Меню

Избрани новини

Звездите

Родителите на Кейт Мидълтън са задлъжнели сериозно!

Какво се случва в семейството на принцесата?!

 

Въпреки че продадоха компанията си, Карол и Майкъл Мидълтън все още дължат стотици хиляди лири, докато в този тежък момент дъщеря им се бори с рака.

Родителите на Кейт Мидълтън, Карол и Майкъл Мидълтън, са със стотици хиляди лири дългове, след като продадоха компанията за партита на своите деца Party Pieces, пише The Times.

Новината идва седмици след като съпругата на принц Уилям разкри, че е била диагностицирана с рак и е подложена на превантивна химиотерапия. Сега таблоидите говорят, че Карол Мидълтън се опитва да предпази голямата си дъщеря от стреса поради финансовите проблеми в семейството.

И двамата родители на принцесата на Уелс работеха за British Airways, когато сключват брак, но впоследствие двойката продължава да управлява бизнес за планиране и украса на партита, който основава през 1987 г. – според информацията, идеята да започнат собствен бизнес е вдъхновена от празнуването на петия рожден ден на Катрин.

Майката на принцесата започнала Party Pieces като бизнес за поръчки по пощата, който управлявала от кухненската си маса, а няколко години по-късно съпругът й напуска работата си като полетен диспечер, за да се присъедини към Карол. С течение на времето те изграждат екип от 12 служители и управляват компанията от дома си в Беркшир.

Изданието пише, че печалбите от Party Pieces са отишли за семейния дом, както и за обучение на Кейт Мидълтън, нейната сестра Пипа и брат им Джеймс. Преди да се омъжи за сина на принцеса Даяна, Кейт е работила като мениджър в бизнеса на родителите си.

Какво стана с Party Pieces?

През 2019 г. майката на Кейт Мидълтън продаде своя дял от 49% и прехвърли контрола върху бизнеса на инвеститори (по-късно таблоидите обявиха, че тя напуска работата си и планира да се пенсионира). След това бизнесът на компанията започва да намалява поради пандемията от коронавирус. През март 2023 г. Party Pieces наема консултантска фирма по несъстоятелност Interpath Advisory и подава молба за банкрут в Обединеното кралство. През май 2023 г. родителите на принцесата на Уелс продадоха част от бизнеса си на милионера Джеймс Синклер за £180 000.

Въпреки това компанията по това време има дългове от над два милиона лири стерлинги.

Не е ясно дали някой ще бъде обременен с тези дългове - според законите на Обединеното кралство много необслужени дългове се анулират, когато дадена компания влезе във фалит, но засега Party Pieces остава собственост на Синклер. Възстановяването й все още се наблюдава от Interpath.

Как Карол и Майкъл Мидълтън са задлъжнели?

Въпреки че родителите на Кейт Мидълтън вече не дължат милиони лири на кредиторите, те все още дължат на Interpath, чиито хонорари за надзор на продажбата на компанията са оставили двойката все още в дългове. Съобщава се, че Мидълтън дължат 260 000 паунда на Interpath за надзор на несъстоятелността на тяхната компания. Докладът на Interpath отбелязва, че таксите на компанията са били по-високи от първоначално очакваното, тъй като нейните служители е трябвало да отделят допълнителни часове за навигация в логистиката на продажбите, но фирмата „не възнамерява да получава пълните такси“.

Карол е „се старае отчаяно да държи Катрин фокусирана върху възстановяването си“, казва източник на вестника, според когото родителите на принцесата на Уелс „не търсят помощ от децата си и не искат те да се тревожат“.

Битката на Кейт Мидълтън с рака е оказала дълбоко влияние върху майка й, според кралския експерт и бивш кореспондент на BBC Джени Бонд.

„Трябва да помислим и за другата майка в това семейство – Карол Мидълтън“, казва Бонд.

„Катрин може да е на 42, но все още е малкото момиченце на Карол“, добавя експертът.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза