Меню

Избрани новини

Фен зона

Победителите на Евровизия молят България да се завърне в надпреварата! (видео)

2022 ние не участваме по финансови причини

Представителят на Швейцария Немо завоюва 591 точки във финала на Евровизия с песента “The Code” и това му донесе трофея на конкурса.

Това е третата победа на Швейцария в историята на конкурса след триумфа на първата победителка в надпреварата Лис Ася през 1956 и Селин Дион през 1988 година.

Във видео обръщение Немо призова България да се завърне на Евровизия през 2025 година. Послание на българските зрители изпрати и завършилия на второ място Baby Lasagna от Хърватия, който също помоли България да се завърне.

БНТ се оттегли от участие в конкурса преди две години заради недостатъчно финансиране. Именно парите са това, което кара организаторите да молят отказалите се през 2022 три държави да се завърнат.

Правата за участие и излъчване на конкурса струват около 15 милиона евроМакар и страната ни да не участва в състезанието сред публиката имаше българска „делегация“. Тя е съставена от артисти на музикалния лейбъл East Art – дъщерята на Ваня Щерева - Мила Роберт, един от най-добрите ни мъжки гласове Тино, изгряващите изпълнители MONA, Мишел и младата певица Лидия Ганева, която ни е представяла на Детската Евровизия 2016. Те гледаха грандиозното шоу на живо в Малмьо и почерпиха от опита на звездите от тазгодишното издание на конкурса.

Евровизия 2024 се проведе в шведския град Малмьо след победата на Лорийн с песента “Tattoo”, един от големите хитовете за 2023 година.

Догодина домакин ще бъде страната победител – Швейцария.

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУКЕтикети Евровизия

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза