Меню

Избрани новини

Звездите

Звезда от „Властелинът на пръстените“ окуражи активистите на „София Прайд“ (видео)

Иън Маккелън подкрепи гей парада на 12 юни

 

Световно известният британски актьор сър Иън Маккелън окуражи представителите на родната ЛГБТИ+  общност, които се подготвят да дефилират на 12 юни на поредния София Прайд.

 

“Изпращам ви своята любов и не забравяйте, че вие сте прави в борбата ви за установяване на вашите човешки права, а тези, които се противопоставят грешат. Надявам се, че аргументите ви ще спечелят скоро", изразява подкрепата си Гандалф от „Властелинът на пръстените“.Думите на магьосника са под формата на видео обръщение, което се разпространява в социалните медии.

 

Маккелън е познат по света и от трилогията "Хобит“, както и с ролите си на Магнито в "X-Men“ и сър Лей Тийбинг в "Шифърът на Леонардо“,

 

Той е открит гей и съосновател на една от най-авторитетните ЛГБТИ организации в света – британската Stonewall. Той не е спирал да се застъпва за правата на ЛГБТИ хората по цял свят от разкриването си в радио интервю по BBC през 1988 година.

 

 


Организаторите на ежегодното събитие у нас заявяват:

 

“София Прайд отдавна е кауза, която обединява не само ЛГБТИ хората и техните семейства и приятели тук, но и по света. Много сме горди, че сър Иън Маккелън е поредния значим човек, който се застъпва за нашата кауза."

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати