Меню

Избрани новини

Фен зона

Жена беше изядена от мрежест питон в Индонезия (смущаващо видео)

Това е рядък случай, но се е случвало и преди

 

В Индонезия гигантски питон погълна жена, открита в стомаха му ден по-късно, пише BBC .

50-годишна майка на четири деца на име Фарида изчезнала в гората близо до дома си в село Калемпанг. Тя отивала на пазара, където продава зеленчуци от градината си.

Съпругът на Фарида се притеснил, когато тя не се върна през нощта и събрал съседи с, които започнали да я търсят.

На следващия ден те открили в храстите гигантски шестметров питон с голяма издутина на корема.

Селяните, подозирайки най-лошото, разрязали дебелата кожа на влечугото и открили жената в стомаха на змията.

Съпругът на Фарида, Нони, казва, че много съжалява, че е позволил на жена си да тръгне сама през джунглата. „Ако бях с нея този ден, питонът нямаше да посмее да я докосне“, каза той.

„Дори не мога да си представя страданието, което е трябвало да изтърпи. Много съжалявам за нашето семейство."

Според старейшината на селото на Калемпанг жителите на няколко съседни села са помогнали за улавянето на питона и изваждането на жертвата от стомаха му.

Това не е първият път, когато питони нападат хора в Индонезия. През 2022 г. 50-годишна работничка на каучукова плантация на име Джара е убита и погълната цяла от питон в провинция Джамби на остров Суматра.

Тя отишла на работа в каучуковата плантация, но същата вечер така и не се върнала у дома. Жители на няколко села тръгнали да я търсят, а ден по-късно намериха подобен гигантски питон с подут корем.

„Жертвата е намерена в стомаха на змията“, каза шефът на местната полиция пред местните медии по онова време, добавяйки, че тялото й изглежда почти непокътнато по време на откриването.

Такива случаи обаче са доста редки. Четирима души са загинали по този начин в Индонезия от 2017 г., включително жената, която беше убита от питон тази седмица.

Питоните поглъщат храната си цяла. Челюстите им са свързани с много гъвкави връзки, така че могат да хващат голяма плячка.

Мери-Рут Лоу от Mandai Wildlife Group казва пред BBC, че младите питони са склонни да ядат плъхове и други малки животни, „но след като достигнат определен размер, те не обръщата повече внимание на плъховете, защото калориите, които получават, не задоволяват глада им.“

„По същество те могат да достигнат същия размер като плячката си“, добавя Мери-Рут Лоу. Тяхна плячка могат да бъдат големи животни като прасета или дори крави.

Понякога обаче питоните подценяват размера на плячката си.

През 2005 г. бирмански питон се опита да погълне цял алигатор. Но алигаторът се оказа твърде голям, така че питонът буквално избухна в процеса на усвояване на храната. В резултат на това умря не само алигаторът, но и самият питон.

В същото време питоните са доста придирчиви: ако не попаднат на подходяща плячка, те могат да живеят гладни дълго време, докато намерят нещо по-полезно.

Какво представляват мрежестите питони?

Мрежестият питон (Malayopython reticulatus) е най-дългата змия в света, като размерът й редовно надвишава 6,25 метра.

Най-дългият познат на науката мрежест питон е открит през 1912 г. и достига 10 метра.

Мрежестите питони живеят в Югоизточна Азия. Джунглите на Индонезия са дом на голяма популация от мрежести питони, необезпокоявани от градската цивилизация.

Мрежестите питони са отлични плувци и понякога дори плуват в открито море.

Те предпочитат да ловуват вечер и през нощта, а дните си прекарват по дърветата или в пещери.

Четете LifeOnline.bg където ви е удобно Telegram , Instagram , FacebookКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза