Меню

Избрани новини

Афиш

Всички ученици на Мастера се събират на гроба му

Племеницата му подготвя и друго събитие

 

На 9 декември (рождения му ден) всичките ученици на Стефан Данаилов ще се съберат и ще отбележат годишнина от рождението му.

 

"Ще отидем на гроба му, който с каквото иска. Иначе вуйчо ми е казвал до три години да го почитаме, като ходим на гроба. След това всеки да го носи най-вече в сърцето си", казва племенничката на Ламбо - режисьора Росица Обрешкова.

 

"И двамата с майка ми не са забравени. Те много се обичаха. Вуйчо й помагаше постоянно, а майка ми беше "причината" той да започне да се занимава с театър. След това се разбра, че там е големият му талант", споделя дъщерята на голямата актриса Росица Данаилова .

 

Освен че на 9 декември класовете, на които Мастера е преподавал, ще се съберат, за да си спомнят за него, НАТФИЗ също е приготвил честване на Ламбо.

 

На 10 декември ще има изложба с негови знакови снимки от различни представления и филми.

 

 

"Така ще отбележим и двата рождени дни на моите любими хора - майка ми Росица и вуйчо ми Стефан. Аз предпочитам да отбелязваме техните рождени дни, не кончините им. Защото смятам, че трябва да празнуваме живота. Те бяха такива и такива ще си останат в моето и на любимите си хора съзнание", сподели още Обрешкова.

 

Тя е подготвила моноспектакъл на голямата актриса Росица Данаилова - нейната майка, на 30 ноември по повод 90 години от рождението й.

 

"Събитието ще е в Народния театър. Мама бе част от трупата на театъра повече от 20 години. Авторският моноспектакъл, с който ще я почетем, е мой. Роси олицетворяваше красотата, лудостта и неистовата любов. Радваше се по детски на празниците и съм сигурна, че на 26 ноември щеше да празнува 90! Обичам я много", призна Обрешкова.

Обрешкова е племеница на Стефан Данаилов, а приживе майка й Росица Данаилова е спрягана за българската Мерилин Монро


Стефан Данаилов почина на 76 годишна възраст на 27 ноември 2019 след като повече от месец беше поставен в медикаментозна кома във ВМА.

 

Той е носител на безброй международни отличия, награди "Аскеер" и ордени "Стара планина" и "Златен век". Преподавател по актьорско майсторство в НАТФИЗ. Бивш министър на културата и депутат от левицата.

 

Ламбо е погребан на 3 декември в тесен семеен кръг. Гробът му се намира в частния гробищен парк в столичния кв. "Бояна" до съпругата му Мария, която почина 5 години преди него.

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза