Меню

Избрани новини

Пикантерии

Ветеран от Втората Световна Война смени пола си (видео)

90 годишният британец живял в лъжа до скоро

Във Великобритания, 90-годишен ветеран от Втората световна война смени пола си, съобщава изданието The Daily Telegraph .

Преди няколко години, жителят на графство Лестършир Питър Дейвис приема името Патриша, променя документите си и решава да се подложи на хормонална терапия. "Постепенно започнах да говоря за това с някои съседи, - казва Дейвис - Всички отговориха : Не се притеснявай, ако това те прави щастлив."

От ранно детство той усетил, че харесва други момчета, но не било безопасно да признае. "Хората не разбираха какво е транссексуален. Дори докторите." - обяснява Дейвис. В онези дни той е бил заплашен електрошокова терапия, химическа кастрация и дори лишаване от свобода. 

"Те мислеха, че могат да те оправят и не осъзнаваха, че това не е заболяване, което може да бъде излекувано." - каза тя.

През 1945 г. 18-годишният Питър е мобилизиран в армията. След капитулацията на Германия, е изпратен в Далечния Изток, където продължавали боевете с Япония, а след това в Индия. През следващите три години той е служил в Палестина и Британските колонии в Източна Африка.

След армията, той работел като индустриален фотограф и се оженил. Бракът е щастлив и продължил 63 години. На 60-годишна възраст той казал на жена си своята тайната. Тя приела новината с разбиране и се опитала да помогне на съпруга си, без да афишира транссексуалността му. Това продължило до нейната смърт преди шест години.

През 2015 г. Дейвис видял британския сериал Boy Meets Girl, където главната роля се играе от транссексуалната актриса Ребека-Рут. Това убедило Питър, че нравите са се променили, и помогнало за решението му да смени своя пол.

"Чувствах сякаш камък падна от плещите ми. Преди това живях в лъжа" – споделя Патриша.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати