Меню

Избрани новини

Афиш

Василена Винченцо играе в "Кокошка"

Младата актриса е с номинация за Аскеер 2019 за главна женска роля в постановката по Николай Коляда

Василена Винченцо е млада русокоса актриса, която театроманите познават от играта й в "Хъшове", "Полет над кукувиче гнездо" и "Животът е прекрасен".

Те е родена в ранните години на 90-те в София.

Винченцо не е псевдоним, а бащиното име на блондинката - баща й е кръстен на Винченцо Белини. Иначе фамилията й е Гецкова.

След сериозната школовка и безупречно възпитание в балетното училище, девойката още на 17 години е приета в класа на проф. Маргарита Младенова и проф. Иван Добчев в НАТФИЗ, в специалност “Актьорско майсторство”.

Кариерата й като актриса започва още на 15 с участие в немско-българската продукция “Магна Аура- изгубеният град”, за чиято си роля печели “Златна ракла” за детска програма през 2007 г. След това Василена активно се снима в няколко телевизионни и филмови продукции и продължава да играе в няколко постановки едновременно.

Една от интересните й роли е тази в спектакъла “Кокошка” на реж. Ана Батева, по текстове на Николай Коляда и Чехов.

В постановката Василена си партнира с Васил Дуев, с когото представят историята на една млада двойка артисти дошли в големия град да търсят слава и известност.

Персонажите Нина Заречная и Александър Тимофеевич са влюбени един в друг и живеят с вярата, че са намерили свободата в изкуството.

В столицата те попадат във водовъртежа на "изкуствените среди и фалшивите приятелства".

На третото представление, "Кокошка" отлита за Лондон, там, пред 400 наши сънародници, почитатели на българския театър, от 50 минути спектакълът пораства до час и половина – благодарение на реакциите на публиката.

Постановката вече има 2 награди от международен фестивал в Косово – за режисура и най-добро представление, режисурата на македонката Батева е оценена с отличие и в родината й.

За тази роля Василена Винченцо беше номинирана за Аскеер 2019, където се бореше в категорията с Радина Кърджилова ("Любовникът") и Илиана Коджабашева ("Спускане от връх Морган").

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.
Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза