Меню

Разцъкай

В сериалът "Фондацията" по Азимов използват реални изображения на галактики (видео)


Вторият сезон на поредицата вече е наличен в Apple TV +

 

Адаптацията по книгата на Айзък Азимов на Apple TV+ използва изображения от телескоп, което създава впечатление за реализъм и въвлеченост в сюжета, пише сп. Wired.

 

Според шоурънъра на „Фондацията“ Дейвид С. Гойер, ученият от Лабораторията за реактивни двигатели на НАСА Кевин Хенд е привлечен да адаптира научнофантастичния телевизионен сериал, базиран на едноименните романи на Айзък Азимов. 

 

Галктическите изображения в него са вдъхновени от снимки, направени от космическия телескоп Джеймс Уеб, който Гойер нарича „съкровищница от материали“.

 

„Моят екип за визуални ефекти и дизайн на продукцията е маниак, казва Гойер. – Четохме всички научни списания и различни статии, които излизат, и бяхме много щастливи да видим, че има научна основа за триъгълната сингулярност. Толкова се радвам, че когато екипът на Дейвид работеше върху „шепнещите кораби“, летящи по-бързо от скоростта на светлината, те решиха да направят триъгълна сингулярност вместо пръстеновидна.“.

 

 

rawpixel.com

 

Научно-фантастичният сериал има невероятна плътност, не само обхващайки огромни пространства и време, но и го прави по нелинеен начин, оставяйки публиката и актьорите да се чудят къде точно се развива действието във всеки даден момент.

 

„Заснемането на сериал е невероятно трудно и понякога непосилно, особено защото трябва да снимаме страна след страна ", обяснява Дейвид Гойер. 

 

„ Актьорите и режисьорите могат да се объркат къде се намираме в сюжета и хората постоянно ми звънят или ми пишат и питат: „Чакай, какво става? Какво става тук? За щастие пазя почти всичко в главата си.".

 

Във втория сезон се очаква зрителите да говорят за войната, особено между Галактическата империя и Фондацията, както и за връзката между науката и вярата. На място, където съществуват психоистория и предопределение, колко важен е личният избор? Има ли някой право на избор дали всичко е само средство за постигане на цел?

 

Според актьора Лий Пейс, който изигра един от клонингите на император Клеон, „Фондацията“ е поредица за силата, рационалността, времето и как и трите компонента могат да променят цивилизацията. 

 

"Страхотното в гледането на „Фондацията“ е, че няма отговори," казва той . " Има само мистерии и известен хаос.".

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати